Gå til hovedindhold

Scale-up sikrer 300 millioner kroner: Den første virksomhed som opnår licens efter nye regler

I et forsøg på at gøre kløften mindre mellem forbrugere og detailhandlere, sikrer danske Anyday 300 millioner kroner i gældsfunding fra et nordisk kreditinstitut og sikrer den nødvendige licens.

  • Læs op

Indhold

    Scale-up sikrer 300 millioner kroner: Den første virksomhed som opnår licens efter nye regler

    Foto: Presse

    Den Aarhusianske fintech-virksomheds seneste bedrifter, markerer uden tvivl et betydeligt skridt frem mod at imødekomme en stigende efterspørgsel fra forbrugere, som har set deres købekraft blive udhulet over de seneste år. Anydays delbetalingsløsning, er beregnet til at sprede en udgift ud over en længere periode og dermed lave en fleksibel betalingsplan.

    “Vi er utroligt glade og begejstrede for at få en spiller af den her kaliber med på vores rejse. Med 300 mio. kr. har vi nu forudsætningerne for at imødekomme den øgede efterspørgsel, viser på vores betalingsløsning, og ikke mindst ressourcerne til yderligere at styrke forholdet mellem forbrugerne og detailbranchen i Danmark,” fortæller Jonas Overgaard, administrerende direktør og grundlægger af Anyday og tilføjer:

    “Vi er fælles om at abonnere på idéen om, at økonomi skal være fleksibel og nytænkning en selvfølge, og dét er et suverænt udgangspunkt for sammen at tackle udfordringen med den svækkede købekraft.”

    Sikrer afgørende licens

    Ud over at sikre finansiering opnår Anyday Finance en betydelig milepæl ved at blive den første virksomhed, der opnår godkendelse under de nye BNPL (Buy Now, Pay Later) regler, der blev implementeret den 1. juli 2023. Licensen til at drive forbrugslånsvirksomhed er givet på baggrund af Finanstilsynets samlede vurdering af Anyday Finance’s forretningsmodel, forretningsgange og ledelse.

    Det er en kæmpe milepæl for Anyday at få denne blåstempling fra Finanstilsynet, da det underbygger missisonen om at skabe en delbetalingsløsning for butikker og kunder, som sigter mod at revolutionere måden, kredit gives til forbrugere.

    Artiklen indgår i en række af artikler fra Grow Aarhus sektionen, som er skabt i partnerskabet mellem TechSavvy Media og Tech City Aarhus, som Aarhus Kommune indgår i. Formålet med artiklerne er at skabe endnu mere synlighed om det aarhusianske tech-miljø og innovationsøkosystem.

    Sidst opdateret: 22. marts 2024