Gå til hovedindhold

Giber Ringvej får millioner til motorvejskryds

Aarhusianerne får en tidlig julegave fra Folketinget i form af 127 mio. kr. til to motorvejskryds ved den kommende Giber Ringvej.

 • Læs op

Indhold

  Når der i 2030 suser 18.000 biler i døgnet på Giber Ringvej, bliver det med en meget lettere adgang til motorvejen. Transportministeriet har netop afsat 127 mio. kr. til et signalanlæg ved motorvejstilslutningen ved Torshøjvej samt til et signalanlæg ved motorvejstilslutningen ved Hørning. Udover signalanlæggene vil der bl.a. også blive anlagt flere vejbaner, etableret en shunt, og der skal måske etableres en ny bro til den østgående trafik.

   

  Jeg er meget glad for, at forligspartierne i Folketinget har lyttet til vores gode argumenter og udvist rettidighed omhu ved at afsætte midler til bedre tilslutning til motorvejen ved Giber Ringvej. Vi har arbejdet længe og hårdt for, at Transportministeriet og partierne forstod vigtigheden af at få løsnet op for den massive myldretidstrafik, som trafikanterne på Torshøjvej oplever nu. Med denne tidlige julegave får aarhusianerne den nødvendige kapacitet og den bedste service ved motorvejstilslutningen til Giber Ringvej.

  Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø

  Borgmester Jacob Bundsgaard glæder sig over, at politikerne på Christiansborg har prioriteret projektet i puljen, som skal binde by og land bedre sammen.

  Giber Ringvej får uden tvivl en stor betydning for fremkommeligheden, væksten og sammenhængen i den sydlige del af Aarhus. Derfor er det også vigtigt, at motorvejstilslutningerne er gearet til den øgede trafik med den bedst mulige løsning, så familier kan spare tid på transport. Det kan vi nu sikre med de 127 mio. kr. fra Trafikministeriet, og jeg vil gerne sende en stor tak til partierne bag puljen.

  Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus

  En del af pengene skal bruges til et signalreguleret kryds, der regulerer fire ramper samt Svanlevvej, i et stort fælles krydsområde.

  Kommunen udvider vejen

  Aarhus Kommune vil i forlængelse af dette udvide Torshøjvej til fire spor og sikre, at den nyanlagte rekreative forbindelse langs Torshøjvej forlænges forbi motorvejen. Aarhus Kommune har allerede afsat midler til dette. Den nuværende motorvejsbro bruges til vestgående trafik, og der vil blive lavet en ny bro eller en broudvidelse til den østgående trafik. Derudover bliver der lavet et signalanlæg ved tilslutningen til Østjyske Motorvej ved Hørning samt en ombygning af frakørselsrampen fra E45.

  Projektleder på Giber Ringvej, Carsten Thomsen, Teknik og Miljø, fortæller, at ønsker fra områdets beboere bliver taget med, når arbejdet med motorvejskrydsene går i gang.

  Vores arbejde i Aarhus Kommune består nu i at få koordineret bedst muligt. Selve udformningen af projekterne er helt, som vi har ønsket, så vores vurdering er, at det bliver en langtidsholdbar løsning. Vi har også et arbejde i få formidlet de ønsker, der er kommet fra lokalområdet. Det gælder særligt omkring støjsikring, hvis det skulle blive muligt at udvide projektet på dette område.

  Carsten Thomsen, projektleder, Teknik og Miljø

  Begge projekter startes op i 2023. Selve anlægstidspunktet er endnu ikke offentliggjort af Vejdirektoratet.

  Fakta

  De 127 mio. kr. til de to projekter er afsat som en del af en pulje på 3,5 mia. k., som partierne bag vejprojekterne i Infrastrukturplan 2035 (S, V, DF, SF, RV, K, NB, LA og KR) har truffet beslutning om.

  Læs mere om puljen her

  Sidst opdateret: 18. september 2023