Gå til hovedindhold

Højteknologiske BEUMER har slået sig fast i et boomende pakkemarked og globale lufthavne

Der blev stillet skarpt på innovativ teknologi og rekruttering, da borgmester Jacob Bundsgaard onsdag den 15. december besøgte Skejby-virksomheden BEUMER Group.

 • Læs op

Indhold

  På P. O. Pedersens Vej i Skejby ligger en positiv erhvervshistorie fra Aarhus. Virksomheden BEUMER Group syner måske ikke af meget ude fra den stille industrivej, men selskabet har alligevel formået at få en ledende verdensposition på markedet. BEUMER Group er nemlig blandt de førende i verden inden for bagageløsninger til lufthavne og logistiksystemer til e-handel, og siden Corona-krisen er medarbejderskaren vokset med over 150 i Aarhus. Virksomheden, der blev grundlagt i 1935, har på verdensplan omkring 4.500 medarbejdere, hvoraf omkring 800 er placeret i afdelingen i Aarhus.

  I går, onsdag den 15. december, inviterede BEUMER Group Aarhus' borgmester Jacob Bundsgaard på besøg. Han var blandt andet rundt og se virksomhedens store testcenter og nye kontorfaciliteter, og bemærkede hvordan virksomheden forbinder Aarhus med resten af verden:

  BEUMER Group er en højteknologisk virksomhed med stærke rødder i Aarhus, men samtidig en global koncern med kunder og samarbejdspartnere i hele verden – og på den måde et smukt billede på, hvordan viden i Aarhus trækker globale tråde.

  Jacob Bundsgaard, Borgmester i Aarhus Kommune

  Forankring i det østjyske
  BEUMER Group tager aktiv del i udviklingen af Aarhus som attraktiv erhvervsby. Blandt andet har virksomheden som en af byens store vidensarbejdspladser valgt at samarbejde med Aarhus Universitet og øvrige uddannelsesinstitutioner i Aarhus. Det høje kompetenceniveau i det østjyske betyder ifølge CEO Klaus Spens, at mange teknisk og know-how tunge opgaver bliver håndteret i Skejby, hvor BEUMER Group er en ivrig aftager af kandidater fra universitetet:

  Hos BEUMER Group har vi en stærk forankring i det aarhusianske og østjyske område, og vi vil gerne tage aktiv del i udviklingen af Aarhus. Vi er for eksempel en af Aarhus’ allerstørste ingeniør-arbejdspladser, og de seneste to år har vi ansat mange softwareudviklere, maskinmestre og ingeniører inden for elektronik, el og automation. Vi har mange afdelinger, der får brug for endnu flere dygtige specialister i de kommende år, så vi kan blive ved med at udvikle og levere løsninger til hele verden.

  Klaus Spens, CEO hos BEUMER Group

  Ny robotteknologi
  Blandt et af de aktuelle udviklingsprojekter, som gårsdagens rundvisning bød på, var en ny robotteknologi, der automatisk kan fordele stakken af små-pakker fra postens velkendte pakkebure over på sorteringsanlæggene. På den måde automatiseres en ellers tidskrævende proces med ny teknologi, og man kan skåne medarbejderne for mange ensidige gentagelser.

  Virksomhedens medarbejdere arbejder dagligt med spændende teknologier, der er en meget eftertragtede varer – især på eksportmarkederne, hvor store, internationale distributionsvirksomheder jævnligt kommer forbi afdelingen i Skejby for at se, hvad virksomheden kan. "Og vi har formået at lukke mange ordrer de seneste par år på grund af vores position og tekniske kunnen i et boomende pakkemarked" fortæller Klaus Spens.

   

  Sidst opdateret: 18. september 2023