Gå til hovedindhold

Se vinderne af INCUBA-Prisen 2021

INCUBA-Prisen blev uddelt under det årlige Aarhus Investor Summit, der fandt sted tirsdag på Aarhus Rådhus. Prisen har til formål at fremhæve startups og investorer, der skaber markante resultater og i særlig grad bidrager til at skubbe det lokale økosystem fremad.

 • Læs op

Indhold

  AI-startuppen Ento Labs og business angel Poul Carstensen modtog tirsdag INCUBA-Prisen 2021 som henholdsvis 'Årets Startup' og 'Årets Investor'.

  Hvem er de største inspirationskilder, når det gælder iværksætteri og investeringer i startups i Region Midtjylland?

  To af dem blev fundet tirsdag, hvor INCUBA-Prisen blev uddelt for første gang under det årlige Aarhus Investor Summit, der fandt sted på Aarhus Rådhus.

  Den nyindstiftede pris har til formål at fremhæve startups og investorer, der skaber markante resultater og i særlig grad bidrager til at skubbe det lokale økosystem fremad.

  Prisen blev overrakt af adm. direktør i INCUBA, Mai Louise Agerskov.

  Årets Startup: Ento Labs
  Vinderen i kategorien 'Årets Startup' blev Ento Labs. Ento Labs er en aarhusiansk startup fra 2019 specialiseret i virtuel energirådgivning til erhverv og industri baseret på kunstig intelligens.

  Juryen begrunder kåringen af Ento Labs sådan:

  »Ento Labs har udviklet en virtuel energirådgiver, der anvender kunstig intelligens til lynhurtigt at identificere og prioritere energibesparelser i bygninger ud fra forbrugsdata. Teknologien benyttes allerede i mere end 3.000 bygninger og potentialet er kæmpestort. CEO & Co-founder Henrik Brink har en fortid i Silicon Valley som medstifter af en AI-startup, der senere blev opkøbt af General Electric. Han er meget synlig i startupmiljøet og står bag etableringen af flere AI-netværk, hvor han bringer sin erfaring i spil.

  Ento Labs vinder INCUBA-prisen, fordi de har skabt en skalerbar, innovativ løsning, der bidrager til en af tidens altoverskyggende udfordringer - den grønne omstilling. Teamet udviser stor ihærdighed og CEO Henrik Brink er et væsentligt aktiv for startupmiljøet.«


  Ento Labs var en del af finalefeltet med to andre aarhusianske startups, Bright Star Studios og Draupnir Bio.

  Årets Investor: Poul Carstensen
  I kategorien 'Årets Investor' blev vinderen business angel Poul Carstensen. Poul Carstensen har været business angel i lidt over 10 år inden for primært tech og er selv tidligere iværksætter. Han er bl.a. aktiv i startupmiljøet gennem bestyrelsesarbejde, rådgivning og som bestyrelsesmedlem i DanBAN.

  Juryen begrunder valget af Poul Carstensen sådan:

  »Poul Carstensen modtager INCUBA-Prisen for sit enorme arbejde og utrættelige engagement som aktiv investor i sine portefølje-virksomheder og startupmiljøet i det hele taget, samtidig med at han skaber resultater i form af vækst og exits. Han er et forbillede for, hvordan man skaber synergier i sin portefølje, og han deler generøst ud af sit netværk. Det underbygges af de mange varme indstillinger, vi modtog med Pouls navn på.«

  Poul Carstensen var en del af finalefeltet sammen med Bo Wase og teamet bag den nye venturefond Founderment.

  Rejselegat til innovationsmekka
  Vinderne og de nominerede til INCUBA-Prisen 2021 er udvalgt af en jury bestående af repræsentanter fra partnerne bag Aarhus Investor Summit.

  Efter en åben indstillingsproces, hvor alle havde mulighed for at indstille kandidater, indsnævrede juryen først feltet til tre nominerede og udpegede herefter en samlet vinder.

  Der var i alt indstillet 44 startups og 14 investorer.

  Foruden æren modtager vinderne i hver kategori et rejselegat med en værdi på 35.000 kroner til en studie- og netværksrejse til et af verdens innovationsmekkaer i foråret 2022. Her får de mulighed for at udbygge deres netværk og få indsigt i de nyeste trends til gavn for det lokale netværk.
  Sidst opdateret: 18. september 2023