Gå til hovedindhold

Februar 2022

Aarhus på vand-mission i Ghana

Aarhus Vand rejste den 28. februar sammen med en erhvervsdelegationen og Aarhus Kommune til havnebyen Tema i Ghana. Her skal vandforsyningsselskabet i løbet af tre uger arbejde på at skabe forbedringer på vandområdet. Dette blandt andet gennem optimering af renseanlæg, drift og vedligehold af afløbssystemet, GIS og data.

AAK’s nye millioninvestering er med til at nedbringe CO2-udledningen i Aarhus

En af Aarhus' største virksomheder, AAK Denmark A/S, som ligger på Aarhus Havn, har netop besluttet at foretage en trecifret millioninvestering. Det betyder, at fødevarevirksomheden kan reducere sin CO2-udledning med helt op til 90 procent. Ønsket er at understøtte den grønne omstilling, og AAK har også indgået i flere samarbejder i Aarhus netop med henblik på dette.

Stor investering fra staten og EU i vandteknologi i Midtjylland og Aarhus

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har netop bevilliget knap 76 mio. kr. til opbygning af et midtjysk erhvervsfyrtårn for vandteknologi. En del af midlerne investeres i udviklingen af The Spring – et nyt dansk innovationsdistrikt for vandteknologi i Aarhus.

VIDEO: Aarhusianske virksomheder skaber grønne væksteventyr

I en video til Aarhus Byråd forklarer fire aktører fra det aarhusianske erhvervsliv, hvordan de på forskellig vis bidrager til den grønne omstilling samt ambitionen om Aarhus som CO2 neutralt samfund i 2030.

Her er holdene, der skal udvikle en samlet plan for hele Kongelunden

Tre tværfaglige teams skal komme med forslag til en samlet udviklingsplan for hele Kongelunden, herunder placering af nyt atletikstadion og en plan for parkeringssituationen i området.

Sørensen Læder A/S får erhvervspris for grøn omstilling

Sørensen Læder A/S er dette års vinder af DI Østjyllands initiativpris 2021. Den familieejede virksomhed har blandt andet formået at arbejde med FN’s Verdensmål i en målrettet strategisk indsats mod morgendagens marked bl.a. med grøn omstilling af produktionen.