Gå til hovedindhold

Autodidakt designer går fra ukendt til international anerkendt på to år

En af Aarhus' mange iværksættere, Rosa Faizzad, har netop åbnet et nyt showroom i hjertet af Aarhus. På blot to år er hun gået fra at være ukendt til at være en eftertragtet tøjdesigner med international gennemslagskraft. Bag sig har hun en usædvanlig historie, en stærk passion og et godt råd til andre iværksættere om også at dele det, som er svært på vejen til succes.

 • Læs op

Indhold

  Foto: Thomas Pagel PAGE7|PHOTO

  Rosa Faizzad holdt den 14. maj en stor reception ved åbningen af sit nye showroom i Vestergade 8 i Aarhus med designs i hendes eget navn. Hun designer eksklusive kjoler i limited editions og anbefaler, at man booker en aftale inden for at få en så personlig betjening som muligt. Og i dag ses hendes designs verden over bl.a. på Hollywood-skuespillere og kongelige – og vises i modemagasiner som Vogue.

  Ved flere Oscar-events blev hun også interviewet på den røde løber og eksponeret i flere udenlandske medier, hvor hun blev præsenteret som “Rosa Faizzad, stjernedesigneren fra Danmark” og d. 4. juli vil værten af National Film Awards i London være iklædt et eksklusivt Rosa Faizzad design - og så er Rosa selv inviteret op på scenen for at uddele en Award for “Best International Film”.

  Men vejen dertil har ikke altid være let for Rosa Faizzed. Som 4-årig måtte hun sammen med sin familie flygte fra Afghanistan til Danmark. Hun har igennem hele sit liv kæmpet med både at være ord- og talblind. Og så er hun slet ikke uddannet designer, men er oprindeligt folkeskolelærer.

  Under sin barsel med to af sine fire børn begyndte hun at lave de første skitser til kjoler i sin lille udestue i Tilst. Hun fik primært sin viden fra YouTube videoer og online kurser og med en stærk vilje til at lykkes, tillærte hun sig færdigheder som designer og begyndte at designe sin egen kollektion. Hun besluttede i 2020 at springe ud som iværksætter på fuld tid og leve af sin passion med at designe eksklusive kjoler, som hun dengang udelukkende solgte via sin hjemmeside.

  Men her blev hun mødt med tvivl fra omverdenen - om det var muligt for hende at lykkes med sin forretningsidé. Og senere fik hun anbefalinger om udelukkende at sælge sit tøj på nettet og kun at åbne showroom i København og ikke Aarhus.

  Hun valgte at være tro mod sin idé og samtidig at række ud til sit netværk i Aarhus. Hun nævner bl.a., at én af de allerførste personer, som troede på hende og hendes visioner, er Helene Hallre, som er General Manager på hhv. hotellerne Radisson Blu og Radisson Red i Aarhus, hvis støtte betød meget for opstarten af hendes virksomhed.

  Netop det at turde at være sårbar og ærlig samt at række ud til andre, er en af de anbefalinger, som Rosa Faizzad har til andre iværksættere. For hende er dette en styrke og en del af hendes personlighed og brand. Rosa Faizzad deler også gerne ud af sine erfaringer på sine sociale medier og som taler på flere events i Aarhus bl.a. på eventet Go Glocal den 22. juni på Aarhus Rådhus.

  Og nå ja, så kommer hun ikke til at flytte til København, for som hun fortæller, er hun meget forankret i Aarhus, hvor hendes rødder og familie er.

  Sidst opdateret: 18. september 2023