Kortere planlægningstid og nye investeringer: Aarhus vil skabe bedre rammer for erhvervslivet
Aarhus Kommune vil fremover målrette lokalplanarbejdet mod de områder, hvor der er konkret efterspørgsel – og samtidig forkorte sagsbehandlingstiderne markant. Sammen med en ny politisk anlægsaftale på knap 700 mio. kr. er målet at skabe mere stabile og effektive vilkår for erhvervsudvikling i kommunen.

Mere forudsigelig planlægning – hurtigere fremdrift
For virksomheder, der ønsker at investere i Aarhus, kan langstrakte planlægningsforløb være en barriere. Derfor har kommunen nu sat konkrete mål for hurtigere lokalplansbehandling:
-
Fra 2025 skal 65 % af nye lokalplaner være færdigbehandlet inden for to år.
-
Senest i 2027 skal det gælde 95 % af alle planer.
Målet er gennem hurtigere lokalplanlægning at sikre investeringer i nye boligområder og erhvervsudvikling i Aarhus Kommune og derigennem understøtte virksomhedernes vækst. Virksomhederne kan derved forvente, at der via målrettet sagsbehandling bliver kortere vej fra idé til realisering, og at efterspørgslen på at etablere nye ejendomme imødekommes hurtigere.
Større investeringer i fysiske rammer
Som del af den samlede strategi har byrådet indgået en politisk anlægsaftale, der fordeler knap 700 mio. kr. til en bred vifte af projekter. For erhvervslivet er det særligt relevant, at aftalen rummer:
-
Forbedret infrastruktur, herunder cykelstier og kollektiv transport – med betydning for mobilitet for både medarbejdere og kunder.
-
Klimasikring og forbedringer ved Aarhus-bugten, som kan øge værdien og robustheden af bynære erhvervsområder.
-
Øget budgetreserve til stadionprojektet, der sikrer økonomisk balance i en stor offentlig anlægsopgave.
-
Modernisering af velfærdsinstitutioner, som er med til at understøtte bosætning og tiltrækning af arbejdskraft.
Et samlet signal til virksomheder, investorer og udviklere
Med kortere sagsbehandlingstider, prioritering af lokalplaner med efterspørgsel og store investeringer i byens infrastruktur og velfærdsområder, lægger Aarhus Kommune op til at forbedre forudsigeligheden og rammevilkårene for erhvervslivet.
For virksomheder, der planlægger nybyggeri, udvidelser eller investeringer i byen, kan det betyde en mere direkte og forretningsorienteret dialog med kommunen – og hurtigere fremdrift i projekter med potentiale.
Anlægsaftalen er fuldt finansieret og vil være et budgetforslag til efterårets budgetforhandlinger, hvor rådhusets partier normalt forhandler kommunenes budget.