Gå til hovedindhold

INCUBA

INCUBA driver et af Danmarks stærkeste forskerpark- og inkubatormiljøer inden for it, cleantech og life science. INCUBA er sat i verden for at accelerere udviklingen af videnstunge virksomheder og understøtte transformationen af forskning og innovative idéer til vækst og arbejdspladser.

 • Læs op

Indhold

  Aarhus Kommune har igennem mange år haft et tæt og forpligtende samarbejde og partnerskab med forskerparken INCUBA.

  Samarbejdet går helt tilbage til1986, hvor en kreds af aarhusianske virksomheder og organisationer stifter Forskerpark Aarhus A/S på initiativ af Erhvervskontakt-udvalget i Aarhus Kommune. Missionen er at fremme teknologioverførslen fra universitetet og tilskynde flere forskere til at stifte virksomheder. Flere udvidelser senere fusionerede Forskerpark Aarhus i 2007 med IT-huset Katrinebjerg under det fælles navn INCUBA Science Park A/S.

  I dag er INCUBA A/S et selvstændigt aktieselskab med Aarhus Universitets Forskningsfond og konglomeratet Schouw & Co. som de største aktionærer.

  INCUBAs tre forskerparker – i hhv. Skejby, Katrinebjerg og Navitas – rummer næsten 200 startups, scaleups og etablerede virksomheder og mere end 1500 medarbejdere, forskere, iværksættere, investorer og specialister. Aarhus Kommune har været en tæt samarbejdspartner og medinvestor i etableringen alle tre forskerparkmiljøer.

  Vil du vide mere om INCUBA?
  Sidst opdateret: 18. september 2023