Gå til hovedindhold

Sundhed og Medico

Aarhus er et epicenter for viden, udvikling og kommercialisering af sundhedsløsninger.

 • Læs op

Indhold

  Skejbyområdet i Aarhus fremstår i dag som et af Danmarks største viden- og innovationsmiljøer, der omfatter nordens største universitetshospital, to privathospitaler, forsknings- og uddannelsescampusser på sundhedsområdet for Aarhus Universitet, VIA University College og SOSU Østjylland - Aarhus, inkubator- og virksomhedsmiljøer, mv. Flere end 15.000 forskere, sundhedsfaglige medarbejdere, virksomhedsfolk, rådgivere og studerende har deres daglige virke i området.

  Aarhus og Midtjylland har erhvervsmæssige styrkepositioner inden for sundheds-IT, hjælpemidler og velfærdsteknologi – blandt andet illustreret ved virksomheder som Systematic, Pressalit A/S, CGI Danmark A/S, CSC Scandihealth A/S , Qiagen, Siemens Healthineers, V. Guldmann A/S, Enversion A/S, LINAK, NRT X-RAY A/S og Getinge Cetrea A/S.

  Hertil kommer en stigende bestand af spændende nye innovative startups og scaleups inden for life science og biotek – blandt andet ARDECI Biotech, BiomCare, BioXpedia A/S, Cercare Medical ApS, Draupnir Bio, Initiator Pharma A/S, NMD Pharma A/S og STipe Therapeutics ApS.

  Ideelle vilkår for udvikling af nye sundhedsløsninger

  På forsknings- og uddannelsesområdet står Aarhus sammen med København med de to største og stærkeste miljøer i landet inden for sundhedsvidenskab og sundhedsteknologi.

  På den offentlige side udgør Aarhus Universitetshospital og Aarhus Kommune sammen med øvrige hospitaler og kommuner i regionen stærke samarbejdspartnere til den private sektor. Dels i forhold til udvikling, test, demonstration af nye sundhedsløsninger og -teknologier – og dels som et vigtigt aftagerled for nye produkter og services, hvilket samtidig udgør en stærk trædesten for afsætning af produkter og services på det øvrige danske samt globale marked.

  Sidst opdateret: 18. september 2023