Gå til hovedindhold

Nyt innovationsdistrikt for vandteknologi i Aarhus  

Et stort erhvervsareal i det sydlige Aarhus skal omdannes til et innovationsdistrikt for vandteknologi og på sigt huse over 100 virksomheder og op til 3000 arbejdspladser. Det nye område, The Spring, slår dørene op for sit midlertidige hovedkvarter på Hasselager Alle 8, når der d. 26. august afholdes housewarming i hovedkvarteret, der også skal rumme et pilot-setup for et incubator-miljø for startups.

 • Læs op

Indhold

  Danmark vurderes at have et stort uforløst potentiale inden for eksport af vandteknologiske løsninger. Derfor er en række af de toneangivende virksomheder og vidensinstitutioner inden for den danske vandsektor gået sammen i et partnerskab, Water Valley Denmark. Det fælles mål hermed er at øge den danske eksport med 20 mia. kr. i 2030 samt at skabe et dansk epicenter for vandteknologi i Aarhus, nemlig The Spring.   

  Arealet, som er placeret i det vestlige Viby mellem Hasselager Centervej og Genvejen, skal i løbet af de kommende år omdannes til verdens førende epicenter for vandteknologi og være samlingssted for viden, udvikling og demonstration af danske vandløsninger. Målet er, at området skal huse mere end 3000 arbejdspladser og være hjemsted for iværksættere, danske og globale virksomheder, vandselskaber, forskere og studerende, der arbejder inden for vandteknologi. Aarsleff, Erhvervsakademi Aarhus og Aarhus Tech ligger allerede i det nærtliggende område og huser tilsammen cirka 800 arbejdspladser og 300 studerende. 

  De fem udviklingsprojekter 
  Selvom det endnu ikke ligger fast, hvilke bygninger der bliver opført i området, planlægges der lige nu fem udviklingsprojekter til området. De fem projekter består af udviklings, test- og demonstrationsfaciliteter, et indholds-, aktør- og bygningsmæssigt fyrtårn, en inkubator, et visitorcenter samt et fysisk miljø for samarbejde mellem virksomheder og studerende. Det er dog alt sammen fortsat på idéplan, mens projektgruppen bag The Spring arbejder mod at blive klogere på, hvilke faciliteter virksomhederne kunne have brug for og efterspørge. 

  Du kan læse mere om de fem udviklingsprojekter her. 

   Nyt hovedkvarter holder housewarming 
  Efter planen skal området stå færdigt om 10-15 år, men allerede i begyndelsen af næste år rykker Aarhus Vand sine 230 medarbejdere ind og bliver dermed den første virksomhed placeret i The Spring. Som nabo til Aarhus Vands kommende domicil ligger en stor undervisnings- og kontorbygning på Hasselager Allé 8, som Aarhus Kommune har købt. En mindre del af bygningen skal allerede nu bruges som kommandocentral i forhold til at udvikle hele området - et slags midlertidigt hovedkvarter. 

  "Der vil være nogle aktiviteter, som vi gerne vil starte op, allerede før bygningerne derude er færdige. For eksempel iværksætteri. Så købet af bygningen betyder, at vi allerede nu kan arbejde med konceptet og have nogle aktiviteter, som relaterer sig til The Spring. Samtidig kan det være et sted, hvor man som virksomhed kan orientere sig om projektet og besøge området," fortæller Bente Lykke Sørensen, bystrategisk chef for Teknik og Miljø, Aarhus Kommune.  

  Det nye hovedkvarter, hvor de første indflyttere holder til, slår nu dørene op og inviterer til housewarming d. 26. august kl. 13-15, hvor alle interesserede kan komme og se området. Arrangementet, som er en del af det såkaldte The Spring Open, er det første i af sin slags, og det kan forventes at flere initiativer og aktiviteter under samme navn med tiden vil finde sted. Eftermiddagen byder på blandt andet networking, smagning af The Springs nye øl og inspirationsoplæg fra Aarhus Vand, Lovespring og WATEC.  

  Hovedkvarterets housewarming finder sted på Hasselager Allé 8, Viby fredag den 26. august 2022.  

  Læs mere om The Spring

  Sidst opdateret: 18. september 2023