Gå til hovedindhold

Snart kan du købe endnu en bid af Amtssygehuset

Det første areal på det gamle amtssygehus er allerede sat til salg. Aarhus Kommune forventer, at den store sengebygning kommer til salg inden sommerferien, og så er der for alvor gang i omdannelsen af Aarhus’ nye bykvarter.

 • Læs op

Indhold

  Amtssygehuset er et af flere byomdannelsesområder i midtbyen, hvor udtjente erhvervsområder omdannes. Nye bydele er allerede opstået på Aarhus Ø, i Ceres Byen og på Godsbanen og i 2030 forventes Amtssygehuset at huse 2.000 aarhusianere, dagligvarebutik, daginstitution og kulturtilbud.  

  Det første udbud indeholder et byggefelt med plads til boliger og dagligvarebutik på hjørnet af Viborgvej og Tage-Hansens Gade samt den gamle hospitalskiosk. Begge bygninger skal sammen med portbygningen udgøre rammerne om en ny kvartersplads.  

  Jeg har høje forventninger til, at udviklerne vil lægge sig i selen for at leve op til de standarder, der kendetegner området. Jeg forventer, de lader sig inspirere af de bevaringsværdige hospitalsbygninger og bygger videre på kulturmiljøet for at understrege Amtssygehusets identitet.

  Steen Stavnsbo, rådmand for Teknik og Miljø

  Sengebygning skal forvandles til boliger 

  Den næsten 200 meter lange sengebygning skal omdannes til boliger. Her bliver der mulighed for at udnytte tagetagen til lejligheder med fantastisk panoramaudsigt over by og bugt. For at skabe forbindelse på tværs af området, skal der laves en åbning i bygningen ud mod den nye bydelspark, hvor fra man kan komme helt ned til Regenburgs Plads ved Silkeborgvej. 

  Ud over sengebygningen indeholder det kommende udbud også de to karréer nord for sengebygningen. 

  På hjørnegrunden kan der ligesom i dag bygges i op til seks etager. Bygningen skal opføres i karréstruktur, og minimum 30 procent af boligerne skal være familie-egnede. Parkering kommer for både beboere og handlende til at foregå i parkeringskælder under bygningen. 

  Hold dig opdateret om aktuelle udbud på Amtssygehuset her.
  Sidst opdateret: 18. september 2023