Gå til hovedindhold

Tre services for internationale medarbejdere

For at sikre den gode modtagelse og fastholdelse af international arbejdskraft, har Borgerservice i Aarhus Kommune udviklet tre initiativer, som det bestemt er en fordel at kende, hvis du har internationale medarbejdere/kolleger.

 • Læs op

Indhold

  Her kommer de tre værktøjerne til onboarding af internationale ansatte og deres eventuelle medfølgende familie:  

  International.aarhus.dk
  Hvilke steps skal jeg igennem for at indrejse? Hvordan skriver jeg mit barn op til pasning? Hvilke skolemuligheder er der i Aarhus? Hvordan får jeg og mit barn hjælp til at finde en fritidsaktivitet? Hvordan ombytter jeg mit kørekort? Hvordan lærer jeg dansk?

  Disse, og en lang række andre spørgsmål, kan dine internationale ansatte få svar på via Aarhus Kommunes hjemmeside for internationale borgere: https://international.aarhus.dk/  

  Newcomers’ Info Evenings og temaevents
  Sammen med International Community og Aarhus Universitet afholder Borgerservice et event skræddersyet til internationale ca. en gang om måneden. Eventsene modtager meget positiv feedback og er velbesøgte af internationale både indenfor og udenfor kommunegrænsen.

  Hjælpe dine internationale ansatte/kolleger med at navigere i Aarhus og i det danske samfund ved at henvise dem til https://international.aarhus.dk/events/ , hvor de vil finde temaevents om alt lige fra “the Danish healthcare system, A-kasse and unions in Denmark, Childcare options in Aarhus, School options in Aarhus, Renting and buying property in Denmark, Pregnancy and birth in Denmark med mere.

  Nogle events i 2022 er allerede afholdt, men planlægges gentaget i 2023.

  Har du nyankomne internationale ansatte/kolleger? Så send dem, og deres eventuelle partner, forbi et Newcomers’ Info Evening. Her får de need-to-know praktisk information til at navigere i det danske samfund, input til at kickstarte deres sociale liv samt værdifulde perspektiver på danskerne og dansk kultur.

  Newcomers’ Info Evening er et tilbagevendende hybridevent. Dermed kan internationale ansatte deltage enten fysisk på Dokk1 og møde andre, eller deltage online - også før de ankommer til Danmark. Ligesom de mange temaevents findes alle Newcomers’ Info Evenings også på https://international.aarhus.dk/events/.

  Alle events kræver tilmelding, men er gratis at deltage i.

  International Citizen Service West
  Vidste du at International Citizen Service West hver år hjælper 7000-9000 internationale borgere med at etablere sig i regionen?

  Fredag den 25. marts åbnede det nye International Citizen Service på Dokk1 i Aarhus med udsigten til at kunne hjælpe endnu flere internationale arbejdstagere og medfølgende partnere.

  Fra 2022 er ikke færre end 18 kommuner dækket af servicen i ICS West. Det betyder at internationale borgere, der bosætter sig i en af disse kommuner, kan få eksperthjælp fra:

  Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) til at:

  • Opnå EU residensen document

  Borgerservice, til at:

  • Få udstedt CPR-nummer, tildelt læge og NemID
  • Blive vejledt i ansøgning om skattekort Blive registreret, hvis man har arbejdsløshedsydelse med fra hjemlandet

  The International Employment Unit, til at:

  • Finde et job, f.eks. som medfølgende partner, ved at tilmelde sig gratis webinarer og en-til-en vejledning i at komme ind på det danske arbejdsmarked.

  Find mere information om tilbuddene under ICW West her: https://lifeindenmark.dk/ics-west

  Og særligt om job guidance-indsatsen i regi af ICS West her: https://international.aarhus.dk/ics-west/ics-west-the-international-employment-unit/ 

  En del af noget større
  Alle tre initiativer udspringer af en stærk ambition om at bidrage til byens strategiske indsats mod at højne standarden for håndtering af internationaliseringen til gavn for byens og byregionens fremtidige internationale relationer, vækst og beskæftigelse. De er således udsprunget af, og forankret i, International Strategi for Vækst i Aarhus.

  Sidst opdateret: 18. september 2023