Gå til hovedindhold

To aarhusianske virksomheder blandt de nominerede til Odense Robotics Awards 2022

Aarhusianske Capra Robotics og Uniwelco er blandt finalisterne i hver sin kategori af den prisuddeling, som finder sted, når der d. 23. marts afholdes Odense Robotics Annual Conference 2022.

 • Læs op

Indhold

  FOTO: Capra Robotics.

  Danmarks nationale klynge-organisation for robot- og droneklyngen, Odense Robotics, afholder onsdag den 23. marts sin første årlige konference i Odense Kongrescenter. Arrangementet samler hele Danmarks robot-, automations- og dronebranche samt Odense Robotics’ egne medlemmer fra industrien, den akademiske verden og andre nøgleinteressenter med interesse i den seneste klyngeudvikling og teknologiske indsigt. 

  Årskonferencen byder på inspirerende foredrag fra industrien og den akademiske verden samt indsigt i, hvordan klyngen accelererer vækst og innovation blandt virksomheder. Afslutningsvist afholdes et awardshow, hvor prisuddelingen af de to kategorier ”Robotics Company of the Year” og ”Robotics Startup of the Year” finder sted.  

  Mikkel Christoffersen, CEO hos Odense Robotics, ser frem til udvælgelsen og nævner betydningen for finalisterne:  

  Vi er spændte på at starte den endelige afstemning og finde ud af, hvem industrien vælger som Robotics Company of the Year og Robotics Startup of the Year 2022. De nominerede er blevet valgt af medlemmer af robotmiljøet, og jeg ved, at nomineringen betyder meget for finalisterne, da prisuddelingen hædrer ekstraordinære bidrag til den danske robotklynge.

  Mikkel Christoffersen, CEO, Odense Robotics

  Nominering af årets robotvirksomhed 
  Blandt de tre finalister i kategorien ”Robotics Company of the Year” er aarhusianske Capra Robotics. Nomineringen af årets robotvirksomhed sker på baggrund af parametre om ekstraordinær vækst, stort engagement i robotklyngen og strategisk lederskab. Blandt de nominerede er også Blue Ocean Robotics og Universal Robotics. 

  I 2021 foretog Capra Robotics en global ekspansion af sine agile udendørs robotter med ambitionen om at blive Europas førende producent af udendørs mobile robotter. På mange af Danmarks store havneområder i dag automatiserer teknologien monotone og mandskabstunge inspektionsopgaver i alt slags vejr uanfægtet af forhindringer. Capra Robotics beskæftigelse med agile robotter har et enormt potentiale for optimeringen af byers drift og tjenester, hvilket skaber nye muligheder for effektiv styring af byer og forbedring af arbejdsforhold og ergonomien for involverede operatører.  

  Flere autonome robotter i det aarhusianske bybillede 
  Siden starten af 2021 har Capra Robotics været involveret i udviklingen af det kommunale robotprojekt 'Skodrobotten'. Aarhus lider som mange andre byer af, at cigaretskod flyder på jorden. Det er dårligt for miljøet og koster kommunen mange penge på oprydningen. Projektet skal munde ud i en selvkørende robot, der ved hjælp af billedgenkendelse kan lokalisere og samle cigaretskod op i byrummet. Capra Robotics udvikler i samarbejde med KK Tech robotten og træner den til at finde og opsamle skod. Målet er, at robotten ved hjælp af en suge-mekanisme kan opsamle skod, alt imens den autonomt færdes rundt på udvalgte gader og pladser i Aarhus.  

  Skodrobotten er støttet af Aarhus Kommunes velfærdsteknologiske OPI-pulje. 

  Ny kategori for startup robotvirksomheder 
  Odense Robotics uddeler på årskonferencen også en ny pris: ”Robotics Startup of the Year”. Prisen uddeles på baggrund af ekstraordinært potentiale, banebrydende innovation og bedste team. Blandt de fem finalister er Uniwelco, der er en softwarevirksomhed, som arbejder med udvikling af kollaborative svejserobotter skabt til at arbejde sammen med mennesker. Uniwelco blev etableret i 2020 og har adresse i Viby J men udspringer fra Svejsehuset A/S og har over 40 års erfaring inden for svejsefaget.  

  Blandt finalisterne i kategorien er også Aim Robotics, ARIS Robotics, Spin Robotics og WeldingDroid. 

  Deltagelse i Odense Robotics Annual Conference 2022 
  Vinderne i de to kategorier afgøres ud fra stemmer fra medlemmer af Odense Robotics, som kan stemme via en online formular sendt via mail. Det er desuden muligt for medlemmer af Odense Robotics at deltage i årskonferencen den 23. marts 2022. Du kan læse mere om arrangementet samt tilmelde dig her

  Sidst opdateret: 18. september 2023