Gå til hovedindhold

Stor interesse for AarhusSkills

Den 17. november bliver Ceres Park & Arena fyldt med flere tusinde glade, unge mennesker, der deltager i AarhusSkills. Det er den årlige messe, hvor elever i udskolingen præsenteres for de mange muligheder inden for erhvervsuddannelserne. I skrivende stund er flere end 2.100 elever fra 36 skoler tilmeldt.

 • Læs op

Indhold

  På AarhusSkills får deltagerne mulighed for at blive klogere på en bred vifte af uddannelser fra de seks erhvervsskoler i Aarhus. Hver uddannelse har en stand, hvor deltagerne kan møde elever fra uddannelsen, prøve kræfter med konkrete øvelser og få mere at vide om uddannelsens indhold og efterfølgende karrieremuligheder.

  ”Vores erhvervsskoler og faglærte er helt centrale aktører i forhold til at løse nogle af de allervanskeligste og mest presserende udfordringer, vi står overfor. Det gælder lokalt, nationalt og globalt. I Aarhus Kommune har vi sat gang i en indsats med samarbejdspartnere fra erhvervsskolerne og arbejdsmarkedets parter – og vi har investeret markant i arbejdet! Faktisk over 40 mio. kr. i årene 2021-24. Bundlinjen er, at vi har brug for et paradigmeskifte, hvis vi skal vende udviklingen og få flere til at søge ind på og gennemføre en erhvervsuddannelse. Det handler om rammer, kultur og om at få blik for de mange gode muligheder, der er ved at tage en erhvervsuddannelse, og her er AarhusSkills et rigtigt vigtigt værktøj ind i det sidste,” siger borgmester Jacob Bundsgaard.

  ”AarhusSkills er en sjov måde at få engageret de unge på, og det er nødvendigt. For vi har så mange erhvervsuddannelser, der giver mening og gode jobmuligheder – for eksempel hvis man vil arbejde med mennesker eller den grønne omstilling, som er den helt store samfundsudfordring, vi skal have løst i de kommende årtier,” siger Anders Winnerskjold, rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse.

  En festlig del af AarhusSkills er SkillsStafetten, hvor elever fra 8. klassetrin konkurrerer i en række discipliner. I år skal 160 hold med tre elever på hvert hold dyste mod hinanden i praktiske færdigheder, samarbejde, hurtighed og kvalitet. Vinderne går videre til DM i Skills i Fredericia i februar 2023.

  Sidst på eftermiddagen afløses AarhusSkills af EUD-messen, hvor elever fra 7., 8., 9. og 10. klassetrin og deres forældre kan få mere at vide om erhvervsuddannelserne.

  ”AarhusSkills er uddannelsesvejledning, når det er bedst. Alene dét at over 2100 elever allerede er tilmeldt, vidner om Skills’ store tiltrækningskraft. Her kan eleverne få fingrene i det gode håndværk og opleve fagene på en måde, så det virkelig fænger. Jeg håber, og tror på, at rigtig mange unge deltagere bliver nysgerrige på alle de fremtidsmuligheder en erhvervsuddannelse åbner op for. Vi har nemlig brug for endnu flere unge kloge og dygtige fagfolk fra byens erhvervsuddannelser,” siger Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge.

  ”Vores vejledere, undervisere og mange dygtige rollemodeller glæder sig til at møde alle de unge på AarhusSkills. Det er et stort uddannelsesevent, der forhåbentligt åbner de besøgendes øjne for alt det, EUX’er og erhvervsuddannelser tilbyder. Vi håber, at mange forældre møder op om aftenen og lader sig inspirere og udfordre på, hvad en EUX eller erhvervsuddannelse er i dag. Kun på dén måde kan forældrene virkelig hjælpe deres børn, i det snarlige introkursus-valg og senere i barnets valg af ungdomsuddannelse. AarhusSkills er på mange måder god til at bygge bro. Ikke bare mellem de unge og erhvervsuddannelserne – men også de seks erhvervsuddannelser imellem. Ligeledes er samarbejdet på tværs af magistratsafdelinger og ind på erhvervsuddannelserne med til at sikre en tæt dialog om de store udfordringer vi i Aarhus står overfor med manglen på faglærte,” siger Thomas Sand Skipper, chef for skolekontakt og rekruttering på AARHUS TECH.

  AarhusSkills arrangeres i et samarbejde mellem Aarhus Kommune, SkillsDenmark og repræsentanter fra arbejdsmarkedets parter samt de seks erhvervsskoler i Aarhus – AARHUS TECH, Aarhus Business College, Jordbrugets UddannelsesCenter, SOSU Østjylland, VIA Beklædningshåndværker og Institut for Odontologi og Oral Sundhed (tandklinikassistent- og tandplejeruddannelserne).

  Program

  • Tid: Torsdag den 17. november 2022 kl. 9-14 + 16-19
  • Sted: Ceres Park & Arena
  • Kl. 9-14: AarhusSkills og SkillsStafetten
  • Kl. 16-19: EUD-messen

  Læs mere på aarhusskills.dk, hvor udskolingselever og deres forældre også kan tilmelde sig EUD-messen.

  Sidst opdateret: 18. september 2023