Gå til hovedindhold

Aarhus løber med titlen som Årets studieby for tredje år i træk

For tredje år i træk kårer unge uddannelsessøgende Aarhus som Danmarks Bedste Studieby. På baggrund af en årlig undersøgelse lavet af studentum.dk, viser de nyeste tal, at unge uddannelsessøgende, i høj grad prioriterer transportmuligheder, byliv og karriere når de skal vælge studieby.

 • Læs op

Indhold

  Tusindvis af unge er i disse måneder i gang med at træffe et af de vigtigste valg i deres liv; hvad skal de studere og hvor? Men hvad er det egentlig de unge leder, når de skal vælge studieby? Hos studentum.dk spørger de årligt de studerende, hvad de prioriterer højest, når de skal vælge studieby. Her kommer parametre som karrieremuligheder, fagligheden på uddannelsen og transportmuligheder ind som de tre vigtigste.

  For tredje år i træk indtager Aarhus førstepladsen, blandt andet på baggrund af gode transportmuligheder, charmerende byliv, gode muligheder for at få erfaring på CV’et og gode karrieremuligheder efter endt uddannelse.

  Gode karrieremuligheder og et godt byliv kendetegner Aarhus
  Aarhus er en populær studieby blandt unge, og med god grund. Her er både mange forskellige uddannelsesinstitutioner, ligesom de mere end 50.000 studerende giver et pulserende byliv.

  Undersøgelsen bag Årets Studieby 2023, viser at Aarhus er et af de steder i Danmark hvor der er flest cafeer, barer mv. – kun overgået af København - hvilket respondenterne i årets undersøgelse har sat til at betyde ret meget for deres valg. Et andet parameter, som de unge også kigger på, er muligheden for en karriere, både under og efter studiet.

  Med en studieby som Aarhus, der både har mange studiejob og muligheder efter endt studie, gør de sig altså særligt attraktive for unge, der også har et økonomisk aspekt i deres søgning på den helt rigtige studieby for dem.

  Nye toner fra de unge
  De nyeste tal fra Årets Studieby 2023 viser, at de unge i år har lagt særligt vægt på muligheden for transport rundt i byen. Det er altså vigtigt for dem at kunne komme rundt, og i år har dette parameter overhalet både karrieremuligheder og faglighed, som de sidste 4 år ellers har været i toppen, når de unge skulle vælge. De 714 respondenter har primært været i aldersgruppen 18-25 år, hvilket er en yngre målgruppe end tidligere år.

  “Hos studentum.dk er vi rigtig glade for, at vi for femte år i træk har mulighed for at kåre Årets Studieby. Formålet har fra starten været at hjælpe de unge i deres uddannelsesrejse og i valget af kommende studieby. Vi står med en gruppe unge, der har oplevet lock-down under slutningen af deres folkeskole eller imens de er gået på deres gymnasiale uddannelse.

  Hos studentum.dk følger vi de uddannelsessøgende tæt, og det er rigtig spændende at se, hvordan unges prioriteter rykker sig år for år,” fortæller Communications Manager ved Keystone Education Group Danmark; Tine Dührr.

  Her er Danmarks 10 bedste studiebyer i 2023
  Forud for kåringen har studentum.dk adspurgt unge over hele landet, når det kommer til valget af kommende studieby. Det har resulteret i otte parametre, som studiebyerne er blevet bedømt ud fra: gode transportmuligheder, faglighed, gode karrieremuligheder, studiejobs, kultur-, sports- og fritidsaktiviteter, billig bolig, byliv samt følelsen af tryghed.

  Her er listen over Danmarks top 10 bedste studiebyer 2023.
  1. Aarhus
  2. København
  3. Aalborg
  4. Odense
  5. Svendborg
  6. Esbjerg
  7. Vejle
  8. Viborg
  9. Sønderborg
  10. Herning

  Om undersøgelsen
  Her kan I se hele undersøgelsen, læse mere om de enkelte studiebyer eller få indblik i metoden bag undersøgelsen.

  Kåring og by-portrætter: https://www.studentum.dk/aarets-studieby/
  Metode og bedømmelseskriterier: https://www.studentum.dk/aarets-studieby/arretsstudieby-metode-18584

  For yderligere information og spørgsmål, kontakt Michelle Hjorth eller Tine Dührr på michelle.hjorth@finduddannelse.dk eller tine.duhrr@finduddannelse.dk eller pr. telefon 53 54 63 01.

  Hvem er studentum.dk?
  studentum.dk er et digitalt uddannelsesmedie for ungdomsuddannelser, sabbatår og videregående uddannelser med mere end 1,1 million årligt besøgende. Vi henvender os til uddannelsessøgende og studerende og har siden vores lancering i 2008 dagligt guidet flere tusinde af danskere til deres kommende uddannelse.
  studentum.dk er en del af Keystone Education Group, som er global markedsleder inden for educational search. Keystone Education Group driver søgetjenester for kompetenceudvikling, videreuddannelse, udveksling og uddannelse i bl.a. Danmark, Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Holland, Frankrig, Storbritannien og

  Sidst opdateret: 18. september 2023