Gå til hovedindhold

Lokalplan godkendt: Vejen banet for byggeri af ”Nyt stadion i Aarhus”

Aarhus Byråd har nu vedtaget en lokalplan for byens nye fodboldstadion på den ikoniske placering for enden af Stadion Allé. Byggeriet går i gang i begyndelsen af det nye år.

 • Læs op

Indhold

  Sidste år i december blev det afsløret, at et team med den internationale tegnestue Zaha Hadid i spidsen havde vundet konkurrencen om at tegne et nyt, banebrydende fodboldstadion til Aarhus beliggende både bynært og naturskønt i Kongelunden.

  Nu har Aarhus Byråd vedtaget den lokalplan, der skal bane vejen for det konkrete byggeri. Forud er gået en grundig debat om bl.a. projektets klimapåvirkning og parkeringsforhold.

  Hjemmekampe på byggeplads

  Efter planen går byggeriet allerede i gang til januar, så der kan fløjtes til kamp på det nye stadion midt i 2026 med plads til 22.000 siddende tilskuere og op til 24.000 tilskuere i alt.

  Først skal tribunerne på det eksisterende stadion på samme placering dog brydes ned, hvilket kommer til at ske i etaper, alt imens AGF fortsat spiller sine Superliga-kampe på plænen i hele 2024.

  Arkitekturen hylder naturen

  Et markant arkitektonisk træk ved det nye stadion bliver de høje, slanke søjler, der buer udad i toppen og refererer til skovens træer. Facaden opføres i lodrette lameller i lyse, gyldne farvenuancer. Foran stadion bevares Høgh-Hansens historiske røde bygning, Stadionhallerne. Mellem det nye stadion og nabobygningen med en sportsarena bliver der etableret en ny, stor og offentligt tilgængelig plads.

  Det nye stadion bliver opført i et partneringsamarbejde mellem Aarhus Kommune som bygherre, Team Zaha Hadid som totalrådgiver og A. Enggaard som hovedentreprenør.

  Den samlede økonomiske ramme for stadionprojektet er på 650 mio. kr. Realiseringen sker takket være generøse donationer fra Salling Fondene og Lind Invest på hver 250 mio. kr. AGF skyder 150 mio. kr. ind i projektet fra fremtidige, øgede driftsindtægter.

  Sidst opdateret: 7. december 2023