Gå til hovedindhold

Blodrødt internationalt marked: Lille dansk tech-startup er blandt de største

Startuppen Workfeed består kun af en håndfuld mennesker, men er kommet på en anerkendt liste over de bedste vagtplansystemer.

 • Læs op

Indhold

  Den amerikanske tech-gigant Zapier rangerer hvert år apps inden for hvert deres område. I år nåede den lille aarhusianske tech-virksomhed Workfeed med blandt andet de 7 bedste vagtplanssystemer ifølge Zapier. Med kun 5 år på markedet og et team på blot 7 personer er Workfeed den absolut mindste virksomhed på listen. Hvordan kan det så lade sig gøre?

  Alene i Danmark findes der over 10 etablerede spillere på markedet for vagtplanlægningssoftware, og den internationale konkurrence er præget af store amerikanske virksomheder, som har modtaget mange millioner dollars i funding, australske Deputy, som netop har nået ‘unicorn‘-status, samt danskstiftede Planday, som blev solgt til Xero for over en milliard kroner i 2021.

  Ambitionerne er tårnhøje, men der er ikke udsigt til at skulle ansætte flere. I Workfeed tror man på, at man i den nærmeste fremtid vil se internationale virksomheder med milliarder i omsætning, der kun drives af en lille håndfuld mennesker. Så hvordan kan et lille dansk startup nå op blandt de bedste systemer i verden?

  Last-mover fordelen er meget undervurderet

  Ifølge medstifter, Jimmy Engelbrecht Sørensen, skyldes det flere faktorer: “For det første er de store konkurrenter forholdsvis gamle på markedet, og deres systemer kan rigtig meget. Ulempen ved det er, at brugervenligheden lider skade. For SMV’er, som vi målretter os mod, skal det være ekstremt nemt at bruge. Derudover er last-mover fordelen meget undervurderet i røde markeder. Man kan lære ekstremt meget af de andres fejl, tænke det ind fra start, og dermed spare virkelig meget tid.”

  Et udsnit af workfeeds vagtplanlægningssystem

  Ifølge Jimmy behøver man ikke en masse ansatte for at opnå international succes, og Workfeed ønsker at være et eksempel på, at man kan også kan opnå de helt store resultater med blot en håndfuld ansatte.

  “I dag kan du bygge et produkt langt hurtigere end man kunne for bare 10 år siden. Vi har en meget engageret lille kerne af medarbejdere, som flytter tingene fremad i et højt tempo. Man kan i dag stort set købe services eller programmere sig ud af stort set alle arbejdsopgaver, som fylder, heriblandt supportopgaver, financial controlling, produktudvikling,” og fortsætter:

  Jeg tror, vi i fremtiden kommer til at se store internationale virksomheder, med tusindvis af kunder, en milliardomsætning opererer med kun en håndfuld ansatte. Vi vil bevise, at vi kan lykkes med det og satser ikke på at ansætte flere.”

  Sidst opdateret: 10. april 2024