Borgmesterbesøg styrker samarbejdet mellem Aarhus Kommune og erhvervslivet
Borgmester Anders Winnerskjold har haft sine første besøg hos virksomheder i Aarhus. Virksomhedsbesøgene har til formål at fortsætte og udbygge den gode dialog og det stærke samarbejde mellem Aarhus Kommune og byens erhvervsliv.
Salling Group og Aarhus har særlige bånd
Første besøg var hos Salling Group og CEO Anders Hagh.
Salling Group er Aarhus’ største arbejdsplads målt på antal medarbejdere og er i dag ca. 60.000 medarbejdere og 1.700 butikker i Danmark, Tyskland og Polen. Med sin nye Aspire’28-strategi har Salling Group en ambition om flere butikker, opkøb og fusioner på eksisterende og nye markeder samt etableringen af den nye innovationsfond Salling Seed, som får en dedikeret investeringspulje på en halv milliard kroner til startups og små virksomheder med fokus på teknologi, bæredygtighed og retail.
Salling Group bidrager i særlig grad også til udviklingen i Aarhus gennem Salling Fondene. Salling Fondene er med generøse og flotte donationer blandt andet med i aktuelle Aarhus-projekter som Nyt Stadion, ARoS med The Dome – A Skyspace by James Turrell og ny foyer i Musikhuset samt meget mere.
Samarbejdet med Salling Group viser, hvordan Aarhus Kommune og byens største virksomheder kan skabe synergi og samarbejde, der bidrager til byens udvikling. Borgmesterens besøg markerer samtidig et ønske om at styrke relationerne yderligere til både etablerede virksomheder og fremspirende aktører.
Hurtigvoksende grøn startup på programmet
Også den aarhusianske startup scene blev besøgt af Anders Winnerskjold i rækken af de første virksomhedsbesøg for borgmesteren. Her var Fenagy på programmet, der laver varmepumper til den grønne fjernvarme. Virksomheden blev etableret i 2020, men har allerede i dag cirka 100 medarbejdere.
Her fik borgmesteren blandt andet et indblik i, hvordan virksomheder som Fenagy er med til at sikre Aarhus’ position som en stærk by for grønne startup virksomheder.
Global virksomhed skaber nye arbejdspladser i Aarhus
BEUMER Group var endnu en af de virksomheder, hvor Anders Winnerskjold har været på besøg.
Virksomheden leverer sorteringsudstyr til materiale- og bagagehåndtering og har på verdensplan kunder som lufthavne, distributionscentre, kurervirksomheder og e-handelsdistributionscentre.
Med over 5.600 medarbejdere i over 70 lande er BEUMER Group blandt de førende i sin branche. At virksomheden vælger at have sin danske afdeling i Aarhus, er med til at skabe arbejdspladser lokalt og understreger byens position som en attraktiv erhvervsby for både globale koncerner og små- og mellemstore virksomheder.
Bæredygtige løsninger til fødevareindustrien
Aarhus har en stærk klynge af virksomheder med relation til fødevare-området. En af de helt store spillere i Aarhus er Marel, der er global førende producent indenfor løsninger til forarbejdning af fremtidens fødevarer. På verdensplan har Marel over 7.500 medarbejdere i over 30 lande og er altså også en del af den stærk klynge placeret i Aarhus og med Agro Food Park som naturligt centrum.
Virksomhedsbesøgene illustrerer tydeligt Aarhus’ rolle som en by med et dynamisk erhvervsliv, hvor etablerede virksomheder og nye iværksættere sammen skaber arbejdspladser, innovation og bæredygtige løsninger. Med disse første besøg er der netop taget hul på en række kommende virksomhedsbesøg, der skal fastholde den tætte dialog og styrke rammerne for byens fortsatte udvikling.