Gå til hovedindhold

En stærk it- og techbranche

Aarhus har en stærk tech-klynge, som har kritisk masse både hvad angår tech-virksomheder, forskning og uddannelse. Der er gennem de seneste 20 år opbygget en række erhvervs- og forskningsmæssige styrkepositioner indenfor cybersecurity, men også big data og data science, Internet of Things (IoT), og sundheds-it.

 • Læs op

Indhold

  Markant vækst i it- og techbranchen

  It- og tech-miljøet i Aarhus har alene i it-sektoren over 15.000 arbejdspladser samt nogenlunde lige så mange i virksomheders it-afdelinger. It-branchen er fra 2014 til 2021 vokset med 41%. Samlet set udgør it-arbejdsmarkedet både it-sektoren, it-stillinger og folk, der arbejder med it-uddannelser 12,5% af beskæftigelsen i Aarhus Kommune – eller mere end 25.000 stillinger. 

  Attraktivt miljø for udviklingsafdelinger og hurtigt voksende startups

  Aarhus-områdets styrke og attraktivitet på it- og tech-området illustreres også af tilstedeværelsen af udenlandske it-virksomheder som Apple, Google, WMware, IBM, Tradeshift og Uber – samt et stadig stigende antal udenlandske virksomheders og investorers opkøb af aarhusianske it-virksomheder. For nyligt understreget ved opkøbet af it-virksomheden Humio til 2,4 mia. kr. af amerikanske Crowdstrike. Indenfor Cybersikkerhed blev blockchain-virksomheden Sepior opkøbt af amerikanske Blockdeamon i juli 2022. Såkaldte ’Unicorns’ (startups med markedsværdi på over 1 mia. $) som Just Eat, Trustpilot og Lunar er grundlagt i Aarhus.

  I august kunne Bankdata også annoncere en kommende udviklingsafdeling i Aarhus Nord med plads til 11.000 medarbejdere.

  Tradition for partnerskaber mellem offentligt og privat

  Den stærke aarhusianske position er funderet i en lang tradition for privat-offentligt samarbejde. Et samspil, der blandt andet har resulteret i opbygningen af et af landets største it-viden- og innovationsmiljøer på Katrinebjerg i Aarhus. Aarhus Universitet har som et af sine særlige strategiske fokusområder at uddanne endnu flere it-specialister og vil i de kommende år gennemføre en markant udbygning af et nyt tech-campus på Katrinebjerg.

  Forskerparken INCUBA udvider i disse år med 22.000 kvadratmeter på Katrinebjerg i Aarhus designet til at huse scaleups og udviklingsteams fra førende it- og tech-virksomheder.