Gå til hovedindhold

Konsortium for cyber- og informationssikkerhed

Den 31. august var borgmester Jacob Bundsgaard vært for et kick-off på konsortiet for cyber- og informationssikkerhed på Alexandra Instituttet i IT-Byen Katrinebjerg.

 • Læs op

Indhold

  Den 28. marts 2023 mødtes konsortiet igen - denne gang for at blive formelt stiftet.

  På mødet kan parter, der vil deltage i konsortiet underskrive et Letter of Commitment, der forpligter parterne til at bidrage til økosystemet for cyber- og informationssikkerhed. 

  Som medlem af konsortiet for cyber- og informationssikkerhed forpligter parterne sig til at bidrage til at styrke og udvikle økosystemet for cyber- og informationssikkerhed i byen ved at:

  • Stille eksperter til rådighed som mentorer for studerende og startups eller for afholdelse af workshops i fagemner inden for cybersikkerhed som fx trusselsmodulering, risk management, beredskabsplaner, forretningskontinuitet, recovery mv.
  • Bidrage til at tiltrække og fastholde dygtige studerende bl.a. ved at tilbyde dem studiejobs inden for cybersikkerhed
  • Være kommunikationspartner og dermed ambassadør for satsningen og for Security Tech Space
  • Bidrage til at skaffe yderligere finansiering og aktiviteter i konsortiet ved at deltage aktivt i konsortiets aktiviteter som fx forsknings- og udviklingsprojekter, i det omfang det er værdiskabende for egen organisation
  • Bidrage til at højne bevidstheden om behovet for øget cyber- og informationssikkerhed bl.a. gennem kommunikation
  • Løbende rådgive Aarhus Kommune og Security Tech Space om behov i branchen 

  Konsortiet mødes fremover 1 - 2 gange om året. Fyrtårnet i satsningen på cyber- og informationssikkerhed er Security Tech Space Aarhus

  Virksomheder/organisationer, der har underskrevet vores Letter of Commitment:

  Konsortiet er åbent for flere deltagere. Hvis din virksomhed/organisation har interesse i at deltage, er du velkommen til at kontakte Smart Aarhus sekretariatet. 

  Sidst opdateret: 14. december 2023