Gå til hovedindhold

GovTech Midtjylland

GovTech Midtjylland er et arbejdsfællesskab, der understøtter arbejdet med ny teknologi på tværs af 16 midtjyske kommuner og Region Midtjylland.

  • Læs op

Indhold

    GovTech som begreb handler om at benytte radikal ny teknologi såsom sensorer og IoT, kunstig intelligens, blockchain, droner, robotter m.v. for at forbedre leveringen af offentlige tjenester gennem øget effektivitet og sænkede omkostninger. GovTech peger altså ind i maven på de offentlige organisationer og bidrager til at optimere måden, hvorpå vi løser vores opgaver.

    GovTech handler desuden om at indgå i nye samarbejder og samarbejdsformer med (typisk) mindre leverandører (start-ups, SMV’er) og med uddannelsessektoren, end hvad der har været traditionel praksis, dels for at stimulere markedet og dels for at få adgang til nyeste viden på teknologiområderne. Her er de små speedbåde typisk foran supertankerne.

    De offentlige myndigheder i Region Midtjylland har i GovTech-begrebet set muligheden for at skabe en styrkeposition på dette område og samtidig skalere gode og holdbare løsninger til glæde for fællesskabet, for dermed at bidrage til at spare ressourcer og løse de udfordringer, som offentlige myndigheder står overfor.

    Besøg GovTech Midtjyllands hjemmeside her.