Gå til hovedindhold

Nordisk Smart City Netværk

Det Nordiske Smart City Netværk er et samarbejde mellem 14 byer fra de fem nordiske lande. Målet er sammen at udforske den nordiske måde at arbejde med byudvikling og bæredygtighed på.

 • Læs op

Indhold

  De nordiske lande står over for nogle fælles udfordringer. Alle er de en del af konkurrencen på det globale marked. Derfor har samarbejdet Nordic Smart City Network taget sin start i 2018, der er et samarbejde mellem 14 byer fra de fem nordiske lande. Med i samarbejdet er også de fem hovedstæder fra hhv. Island, Norge, Sverige, Finland og Danmark. Ambitionen er, at videndeling kan spare tid og medføre, at byerne bruger deres ressourcer mere bæredygtigt.

  Fælles for de nordiske lande er, at vi besidder en høj grad af social tillid, avanceret digitalisering, høj grad af lykke blandt indbyggere og velfungerende velfærd og byudvikling. Den tætte relation og byernes ligheder gør også, at netværket vil kunne udveksle innovative idéer, men netværket muliggør også, at man kan skalere fælles løsninger på tværs af byerne. I øjeblikket er der igangsat fem Living Lab-projekter, som byerne skal indsamle erfaringer fra.

  Videndeling foregår også fysisk, hvor repræsentanterne fra byerne mødes flere gange årligt. Men en del af projektet er også dets hjemmeside, hvor man kan følge med i, hvad der er af Smart City-projekter i de forskellige byer.

  Læs mere på nscn.eu og lad dig inspirere af, hvad de nordiske Smart City byer arbejder med.

  Netværket er skabt med støtte fra Climate-KIC og Nordic Innovation.

  Sidst opdateret: 14. december 2023