Gå til hovedindhold

Tech City Aarhus

Området omkring Aarhus har en stærk IT- og teknologimiljø, herunder tech-virksomheder, startups samt forskning og uddannelse. Tech-miljøet vokser støt hvert år, og i Aarhus-området voksede det med hele 41 procent fra 2014 til 2021. Denne enorme vækst har ført til en stigende efterspørgsel efter en platform, der forener industrien og lægger grundlaget for netværk og samarbejde mellem de mange tech-virksomheder i Aarhus.

 • Læs op

Indhold

  Tech City Aarhus er resultatet af denne stigende efterspørgsel. Platformen er blevet til i samarbejde mellem flere private virksomheder, DI Digital, Destination AARhus og Aarhus Kommune. Formålet med Tech City Aarhus er at støtte, udvikle og gøre Aarhus' tech-miljø synligt gennem vidensdeling og netværk. Tech City Aarhus vil opnå dette ved at bygge videre på eksisterende og tidligere initiativer samt samle og koordinere bidrag for at styrke tech-miljøet, samarbejdet mellem den private og offentlige sektor samt samarbejdet på tværs af det lokale erhvervsliv.

  Overordnede mål for Tech City Aarhus:

  • At tiltrække og fastholde tech-talenter.
  • At skabe det ideelle grundlag for tech-startups og scaleups.
  • At bidrage til øget konkurrenceevne i lokale virksomheder gennem digital transformation og udvikling af digitale virksomheder.
  • At fokusere på digitale løsninger, der bidrager til klimaændringsdæmpning.

  Disse mål indfries blandt andet gennem TEC5 arrangementer - en række tech-events arrangeret af de deltagende tech-virksomheder. Gennem TEC5-events er ambitionen at styrke grundlaget for udviklingen af nye og eksisterende virksomheder samt væksten i branchen, samtidig med at virksomhederne tilbydes nye og bedre muligheder for at rekruttere og fastholde digitale talenter.

  Ønsker du at vide mere om, hvordan du kan deltage?

  Kontakt Kirstine Finnemann Arendal, Chefkonsulent, DI Digital, på DI - Dansk Industri, KIFA@DI.DK eller Mathilde Schelander Sørensen, Studentermedhjælper, Aarhus Kommune, sscma@aarhus.dk.

  Sidst opdateret: 14. december 2023