Gå til hovedindhold

Butikken Strikkepinden har gavn af nyt initiativ for detailhandlen i Aarhus

Hvordan skaber man en økonomisk stærk butik i 2023? Det var temaet, da aarhusianske detailbutikker var inviteret ind på Aarhus Rådhus en varm sommeraften den 6. juni. Samtidig fik en række butikker tildelt et års sparring med Torsten Bo Jørgensen og Ditte Lolk fra virksomheden Vinderbutikker. En af vinderne var butikken Strikkepinden, som er ejet af Lea Møller Nørregaard.

 • Læs op

Indhold

  På Jægergårdsgade i det centrale Aarhus ligger den lille butik Strikkepinden, som sælger alle former for udstyr til strik. En butik, som siden 2011 har været ejet og drevet af Lea Møller Nørregaard. I de år har hun oplevet, hvordan fysiske butikker har fået svære og svære vilkår, i takt med at nethandel er blevet større og større. 

  På baggrund af gode erfaringer i en række andre byer har Aarhus Kommune derfor valgt at samarbejde med firmaet Vinderbutikker, som er eksperter i at styrke forretningsmodellen hos butikker, cafeer og andre erhvervsdrivende i gadeplan. 

  Lea så en god mulighed i dette, da hun hørte om det nye initiativ, og hun valgte derfor at melde sig til konkurrencen om gratis sparring i et helt år, og det var en god idé, for Lea og hendes butik blev nemlig en af de tolv heldige vindere, der blev udvalgt på rådhuset den 6. juni. 

  ”Jeg synes, det er et rigtigt godt initiativ. I første omgang var jeg lidt skeptisk, men så tænkte jeg, jeg prøver sgu. Måske er jeg heldig, og når man er en lille butik, har man jo ikke råd til sådan nogle forløb,” fortæller Lea Møller Nørregaard. 

  Den 20. juni havde Lea Møller Nørregaard besøg af Torsten Bo Jørgensen og Ditte Lolk fra Vinderbutikker. Det var første møde ud af i alt seks møder, som Lea skal have med Vinderbutikker over det næste år. Formålet med møderne er at få sparring i, hvor man bedst muligt skaber en god forretning i en fysisk butik i 2023. 

  Et initiativ, der skal styrke detailhandlen i Aarhus 

  Samarbejdet mellem Aarhus Kommune og Vinderbutikker er et nyt initiativ, som er en del af projektet ”Styrket innovation i detailhandlen”, der er blevet vedtaget i Aarhus Byråd. Formålet med projektet er at styrke den aarhusianske detailhandel i en tid, hvor mange fysiske butikker må lukke på grund af det stigende brug af nethandel. 

  Og netop nethandel har Lea Møller Nørregaard valgt fra, da hun ønsker at have den direkte kontakt med kunderne. 

  ”Når man har en fysisk butik, kan man give en god vejledning og være imødekommende overfor kunderne i et helt andet omfang, end man kan på nettet,” siger Lea Møller Nørregaard. 

  Nu kan Lea se frem til en gang her i august, hvor Vinderbutikker endnu en gang kigger forbi Strikkepinden, hvor der skal bygges videre på de redskaber, hun fik på første møde. Og som, ifølge Lea, meget gerne skulle kunne afspejle sig direkte på Strikkepindens bundlinje på sigt. 

  Om Vinderbutikker 

  • By- og forretningsudviklere med kommerciel forståelse 
  • Udarbejder by- eller forretningsudvikling med fokus på en levende bymidte 
  • Laver handlingsplaner for butikker og andre erhverv og støtter ejerne i eksekveringen 
  • Indehaver Torsten Bo Jørgensen er også forfatter til ”Butikker og byliv – en værktøjskasse til udvikling af levende bymidter” og ”Vinderbutikker” 

  Om Strikkepinden 

  • En detailbutik på Jægergårdsgade i Aarhus (først i nr 42a og nu i 42b) 
  • Sælger garn og strikkeartikler 
  • Indehaver er Lea Møller Nørregaard 
  • Butikkens fulde navn er Strikkepinden – Og Den Lille Zebra 

  Fakta om detailhandel i Aarhus 

  • Over de senere år er der særligt kommet flere internetbaserede detailhandelsvirksomheder i Aarhus Kommune. Fra 2016 til 2021 er antallet af internethandelsvirksomheder steget fra 108 til 168, svarende til en stigning på 55 pct.  

  • Omvendt har der været en tilbagegang blandt specialbutikker, der forhandler beklædning og fodtøj samt specialbutikker med kulturfritids- og elektronikprodukter. De to butikstyper har oplevet et fald på henholdsvis 70 og 32 butikker, svarende til et fald på 24 og 17 procent. Coronapandemien har i dele af perioden holdt specialbutikker lukket og påvirket forbrugsvanerne, hvilket kan forklare forskydningerne i detailhandlen.  Læs mere på: Erhvervsudvikling i Aarhus Kommune 
  Sidst opdateret: 18. september 2023