Gå til hovedindhold

Partisia hjælper Aarhus mod Cybertruslen

I den fysiske verden har vi både en hær, et luftværn og et søværn som forsvar. Dét er mindst lige så vigtigt i den digitale verden ifølge Peter Frandsen, der er CTO hos den aarhusianske IT-virksomhed Partisia. Se video med interview af Peter Francsen.

 • Læs op

Indhold


  Dette budskab stod klart, da vi var forbi det stærke videns- og innovationsmiljø i INCUBA
   i IT-Byen Katrinebjerg, hvor Partisia holder til. Netop dette miljø har været en stærk drivkraft for virksomheden i udviklingen af en ny og banebrydende teknologi.

  Som nogle af de første i verden er Partisia nemlig lykkedes med at udnytte en teknologi kendt som Secure Multi-Party Computation, eller bare MPC. MPC kan blandt andet bruges til at lave sikre beregninger på fx sundhedsdata på tværs af myndigheder ved hjælp af kryptering - hvilket betyder, at den enkelte borgers data er godt beskyttet.

  Det er en løsning med et kæmpe potentiale, da man fremadrettet vil kunne lave beregninger - på sikker og fortrolig vis - på en guldgrube af krypteret data. Og herigennem bidrage til fremtidens forskning. For, som Peter siger, er cyber- og informationssikkerhed fremtiden.
   
  I Aarhus tager vi cybertruslen alvorligt. Vi har derfor allerede - udover Partisia - samlet nogle af byens skarpeste folk inden for informations- og cybersikkerhed i et fælles konsortium på tværs af vidensinstitutioner, lokale og nationale virksomheder, offentlige myndigheder og interesseorganisationer inden for it- og sikkerhedsområdet.
   
  Lige nu arbejder vi frem mod det fysiske kraftcenter, Security Tech Space, der skal placeres i Katrinebjerg - med innovation, forskning og erhvervsudvikling som omdrejningspunkt.
   
  Med Aarhus styrkeposition på området håber vi på at kunne bidrage aktivt til at øge Danmarks cyber- og informationssikkerhed. At vi får lov til at spille  en national rolle.
   
  Vil du vide mere om vores indsats, er du altid velkommen til at kontakte Line Gerstrand, Tlf. 23328432, og Marie Rørdam Fenger, Tlf. 30760722, for at høre mere. Eller se nærmere på https://smart.aarhus.dk/cybersikkerhed/ 

  Sidst opdateret: 18. september 2023