Gå til hovedindhold

Fire unge iværksættere har taget storytelling til et nyt niveau

Produktionsselskabet DAVAI Studio holder til på Mindet i Aarhus hos Headstart Fashion House, som er et kreativt inkubationsmiljø i mode- og livsstilsbranchen. Her nyder de fire iværksættere godt af et åbnet kontorfællesskab med både sparring og netværk, som har hjulpet virksomheden til at etablere sig som en kreativ storytelling-virksomhed, som har høstet roser fra ind- og udland.

 • Læs op

Indhold

  Oppe på første sal i Headstart Fashion House holder produktionsselskabet DAVAI Studio til, som består af de to journalister, Søren Møller Sloth og Simon Berg, og de to multimedieuddannede fra VIA, Sune Morgenstjerne og Jens Nordhausen.

  Sammen har de fire unge iværksættere formået at skabe en prisvindende story telling- og produktionsvirksomhed, som har store brandnavne som “Twelvepieces”, “(Di)vision”, Red Bull, LEGO og den århusianske musiker Clara og Roskilde Festival som kunder.

  En anden måde at arbejde på

  – Vi arbejder lidt anderledes end traditionelle produktionsselskaber, mener Simon Berg. Vi vil gerne ind til virksomheders DNA, så vi kan give vores kreative filmiske billede af virksomheden.

  Derfor kræver de større projekter også, i følge Simon Berg, at de får et godt kendskab til en virksomhed, ser ind bag det umiddelbare udtryk og finder ind til brandets DNA. På den måde kan de derfra udvikle en filmisk indfaldsvinkel, der har et lag, der er dybere end blot gode billeder og lyd. Dermed bliver filmene mere ægte og autentiske og skal ikke kun sælge nye produkter eller flashe et bestemt budskab.

  – Jo friere rammer, vi får, jo federe film kan vi lave, siger Søren Møller Sloth.

  Prisbelønnet kreativitet

  Filmene bliver da derfor også i den bedste af alle verdener til egne små værker. Et eksempel er et af de første større projekter, som film-selskabet kastede sig ud i – en visuelt fashion-film for brandet Twelvepieces, der også havde til huse i Headstart Fashion House.

  Filmen vandt en række priser, herunder ”Best Fashion Film” ved filmfestivalen LA Creative Film Awards 2021 i Los Angeles, hvilket var med til at give en del opmærksomhed for de kvaliteter, som Davai kunne byde med som en anden form for storytellere.

  – Vi har flere gange oplevet, at netop de stærke filmhistorier har haft så godt fat i et brands DNA, at virksomheden efterfølgende har valgt at tage udgangspunkt i filmene og brugt dem i andre branding- og markedsføringskampagner, siger Jens Nordhausen.

   

  En del af Headstart Fashion House

  Davai har haft glæde af at være en del af Headstart Fashion House, hvor de har kunnet bruge sparring fra leder af huset, Christian Chappelle, ligesom de også har gjort brug af det netværk, som huset har.

  Headstart Fashion House er en del af Lifestyle & Design Cluster, der er en national erhvervsklynge inden for design, mode og møbler. Lifestyle & Design Cluster arbejder for at fremme innovation og bæredygtig vækst primært i de små og mellemstore bolig- og beklædningsvirksomheder samt i de relaterede kreative brancher.

  De fortæller desuden, at det er fedt at være i et hus centralt i Aarhus med mange livsstilsvirksomheder, der tit tør at bryde grænserne for kommunikation.

  Sidst opdateret: 18. september 2023