Gå til hovedindhold

Vigtigt skridt mod nyt stadion til elitekvindefodbold i Aarhus

Med en donation 30 mio. kroner fra Salling Fondene er planerne for et nyt stadion til kvindefodbold i Aarhus kommet et stort skridt nærmere. Et kommende stadion kan realiseres som en udbygning af det eksisterende Vejlby-Risskov Stadion og fungere som katalysator for yderligere udvikling og resultater inden for kvindefodbold i Aarhus.

 • Læs op

Indhold

  Dansk elitefodbold for kvinder befinder sig i en meget positiv udvikling, Det gælder også for kvindeeliten i Aarhus, men rammerne for elitefodbold for kvinder er imidlertid ikke hensigtsmæssige i Aarhus.

  Aarhus Kommune arbejder derfor på at skabe tidssvarende rammer, der bl.a. lever op til Kvindeligaens kommende krav til stadionanlæg, spillerfaciliteter, administration m.v.

  Der har været dialog om placeringen med kvindefodboldens klubber, og på den baggrund er der lavet en rapport, der peger på Vejlby-Risskov som hjemsted for et stadion.

  Det nye stadion kan - i en indledende fase - anvendes til afvikling af superligaherrekampe i den periode, hvor det nye stadion i Kongelunden opføres.

  Donation fra Salling Fondene

  Bestyrelsen i Købmand Herman Sallings Fond er med en donation på 30 millioner kroner med til at muliggøre realisering af visionen for et nyt stadion til elitekvindefodbold i Aarhus.

  Bestyrelsesformand for Købmand Herman Sallings Fond Jens Bjerg Sørensen siger:

  ”Salling Fondene støtter projekter og initiativer, der gør hverdagen bedre og er til gavn og glæde. Det er vi sikre på, at det kommende stadion til elitekvindefodbolden vil gøre i mange år fremover.

  Vi glæder os samtidig over, at placeringen i Vejlby-Risskov ligeledes kan styrke idrætsmiljø i den nordlige del af Aarhus parallelt med, at Idrætsbyen i Kongelunden i den sydlige del af Aarhus udbygges”

  Borgmester Jacob Bundsgaard siger:

  ”Med en generøs donation viser Salling Fondene igen et meget flot engagement i byens liv og udvikling, og det vil jeg sige en stor tak for. Donationen udgør et vigtigt skridt på vejen til at realisere vores plan for et nyt stadion til kvindefodbold. Vi skal nu i mål med restfinansieringen, og det er min forventning, det vil lykkes inden længe.”

  Projektet for et nyt stadion til elitefodbold for kvinder har et samlet budget på 76 mio. kroner.

  God placering i Vejlby-Risskov

  Fysisk skal det kommende stadion realiseres som en udbygning af det eksisterende Vejlby-Risskov Stadion. Vejlby-Risskov er allerede hjemsted for aktiviteter om kvindeligaholdet, og der er et eksisterende miljø om kvindefodbold, man kan bygge videre på. Etablering af et stadion med tilhørende faciliteter vil skabe fundament for en ’hub’ for pige- og kvindefodbold med et attraktivt talentmiljø.

  Et nyt og moderne stadion i Vejlby-Risskov vil også kunne løfte fodboldens rammer for en bredere pallette af fodbolden i Aarhus. Det vil frigive tiltrængt baneplads i VSK og Lyseng, to af Jyllands største klubber, til andre udøvere. Det vil ligeledes kunne fungere som stadion for byens herredivisionshold.

  Infrastrukturen omkring Vejlby-Risskov har parkerings- og adgangsforhold til at huse kampe med et fyldt Vejlby-Risskov Stadion med en permanent tribune med 2000 siddepladser.

  Sidst opdateret: 18. september 2023