Gå til hovedindhold

Aarhus Kommune ansætter ny økonomidirektør

Eddie Dydensborg, der kommer fra en lignende stilling i Odense Kommune, tiltræder i jobbet 1. maj.

 • Læs op

Indhold

  Magistraten i Aarhus har i dag tiltrådt ansættelsen af den 47-årige cand.oecon. Eddie Dydensborg som ny økonomidirektør i Aarhus Kommune. Han har siden 2020 været økonomi- og digitaliseringsdirektør i Odense Kommune, og inden da var han økonomichef i Esbjerg Kommune fra 2011-2020.

  Stillingen som økonomidirektør blev ledig, idet 67-årige Peter Pedersen efter 11 på posten har valgt at træde tilbage som økonomidirektør pr. 1. juni 2023.

  Økonomidirektøren i Aarhus Kommune indtager en nøgleposition på flere områder, blandt andet ved den årlige budgetproces og gennem arbejdet med at realisere en ambitiøs klimastrategi og CO2-neutralitet i Aarhus Kommune og for at kunne understøtte byrådets visioner i en tid, hvor den kommunale økonomi er presset fra mange sider. Økonomidirektøren fungerer desuden som borgmesterens fortrolige rådgiver i alle økonomiske henseender.

  Borgmester Jacob Bundsgaard siger: ”Jeg er rigtig glad for, at vi med Eddie Dydensborg får en rutineret og fagligt stærk økonomidirektør, som sammen med medarbejdere, ledere og borgere vil formå at skabe sammenhæng imellem politiske visioner og administrative handlemuligheder – alt sammen med målet om, at Aarhus skal være en god by for alle.”

   Kommende økonomidirektør Eddie Dydensborg siger: ”Jeg kender Aarhus Kommune som en meget ambitiøs og innovativ kommune, der bl.a. bidrager til at præge den nationale dagsorden inden for digitalisering og klima. Jeg glæder mig derfor meget til at blive en del af chefgruppen i Borgmesterens Afdeling, og til at hjælpe byråd og magistrat med at udvikle Aarhus som by og national vækstmotor - ikke mindst i en tid, hvor der må forventes at være snævre rammer for det samlede offentlige og kommunale forbrug.”

  Ansættelsesudvalget har i forbindelse med udvælgelsen lagt særligt vægt på, at Eddie Dydensborg er fagligt erfaren og stærk. Dertil er Eddie Dydensborg både præcis, professionel, ydmyg, men samtidig ambitiøs i sin ledelsesstil.

  Eddie Dydensborg har siden 2019 været formand for Økonomidirektørforeningen. Han er gift og har to voksne døtre.

  Der var i alt syv ansøgere til stillingen – ingen kvinder.

   

  Sidst opdateret: 18. september 2023