Gå til hovedindhold

Henrik Lind hædret med Erhverv Aarhus Prisen 2023

Henrik Lind, manden og hjertet bag Lind Invest, Lind Foundation og meget andet, blev fredag aften hædret med Erhverv Aarhus Prisen 2023. Anerkendelsen tilfalder Henrik Lind for hans imponerende forretningsmæssige bedrifter samt de store bidrag til byen og sociale formål.

 • Læs op

Indhold


  Erhverv Aarhus uddelte her til aften foreningens fornemmeste hæderspris for 20. gang foran 180 gæster i Centralværkstedet. Med prisen ønsker Erhverv Aarhus at hædre forbilleder, der gør en forskel for byen og erhvervslivet, og som dermed inspirerer andre til også at gå forrest. Henrik Linds blå bog viser, at han i høj grad lever op til Erhverv Aarhus Prisens kriterier.

  Eksemplerne på Henrik Linds aftryk på byen og erhvervslivet er mange. Det første store aftryk kom med etableringen af energivirksomheden Danske Commodities i 2004. Danske Commodities har banet vejen for flere spinoff-virksomheder inden for samme branche, og har dermed medvirket til skabelsen af en ny industri i Aarhusregionen. Danske Commodities blev solgt, men succesen er fortsat I Lind Invest og med etableringen af Lind Foundation, som udgør kernen af Henrik Linds professionelle og filantropiske virke i dag. Kort sagt har Henrik Lind gennem en lang årrække udvist lederskab, forretningsevner, fremsynethed og ikke mindst hjerte for byen og sociale formål.

   

  Inspirerende erhvervsleder med hjertet på rette sted

  Bestyrelsesformand for Erhverv Aarhus, Terje Vammen, overrakte sammen med sidste års prismodtager, Anders Holch Povlsen, BESTSELLER, prisen til Henrik Lind.

  ”Dette års prismodtager er en person, som i allerhøjeste grad har taget medansvar for byens udvikling. Faktisk kan man sige, at prismodtager har taget mere og mere medansvar for udviklingen af Aarhus gennem årene og derfor både er kendt for sine formidable forretningsmæssige evner og store hjerte”, fremhævede Terje Vammen i starten af sin tale til prismodtageren.

  Terje Vammen fremhævede også Henrik Linds store betydning for Aarhus, erhvervslivet og det kommende stadionprojekt.

  ”Gennem en inspirerende erhvervskarriere har Henrik Lind i den grad sat Aarhus på landkortet og bidraget til byen på forskellig vis – og typisk uden at gøre det store væsen af sig. Han fik dog en del opmærksomhed med salget af Danske Commodities og igen, da han og Lind Invest gav opbakning og en stor portion finansiel støtte til Kongelunden og byens nye fodboldstadion. Et stadionprojekt i arkitektonisk verdensklasse, hvor man i prismodtagers ånd virkelig sigter efter at profilere Aarhus som en markant sports- og kulturby. Henrik Linds lange og succesfulde track record som iværksætter, virksomhedsejer, leder og bidragsyder til byen gør ham til en yderst fortjent modtager af Erhverv Aarhus Prisen 2023,” sagde Terje Vammen fra scenen.

   

  Stolt prismodtager og glad borgmester

  Henrik Lind var også på scenen for at modtage Erhverv Aarhus prisen 2023, ligesom borgmester Jacob Bundsgaard fik lejlighed til at anerkende årets prismodtager.

  ”At modtage Erhverv Aarhus prisen er en af de største anerkendelser man kan få her i Aarhus. Det er mine dygtige erhvervskollegaer og virksomhederne her i byen, der har peget på mig; og et stærkere dommerpanel kan man næppe få. Men det er vigtigt at sige, at de resultater, der er skabt og de beslutninger der er taget i forhold til at donere til både byen og bruge ressourcer på at gøre en forskel særligt for socialt udsatte aldrig ville være sket, hvis ikke det var for et væld af knalddygtige, ambitiøse og hårdtarbejdende kollegaer, der hver og en er medvirkende til de resultater vi har skabt, og som gør, at jeg kan stå her i dag og føle mig stolt og beæret. Tak til alle mine medarbejdere, nuværende og tidligere. Og tak til Erhverv Aarhus for prisen,” sagde Henrik Lind.

  Byens borgmester havde også de store roser fremme på scenen i Centralværkstedet.

  ”Tildelingen af Erhverv Aarhus prisen 2023 til Henrik Lind er meget velfortjent. Henrik Lind er den yngste modtager af prisen nogensinde, og ikke alene har han med Danske Commodities demonstreret sin overlegne evne til at gennemskue markedet og forfølge en forretningside, men han har også med Lind Foundation taget et respektaftvingende socialt ansvar på sig overfor en gruppe mennesker, der har det svært og samtidigt sat et smukt eksempel til efterfølgelse. Og så er det næppe gået nogen forbi, at Henrik Lind også har vist stor generøsitet overfor byen med en gavmild donation til et nyt og banebrydende stadion, som om få år vil lægge ramme til masser af store oplevelser til glæde for hele Aarhus. Det er en imponerende præstation, Erhverv Aarhus hædrer”, sagde Jacob Bundsgaard.

  Sidst opdateret: 18. september 2023