Gå til hovedindhold

Nye regler i Aarhus: Højst 1 minuts tomgang

For at mindske luftforurening og bilstøj har Aarhus Byråd besluttet, at det nu kun er tilladt at holde i tomgang i op til 1 minut i hele Aarhus Kommune. Det gælder, uanset om du kører i varevogn, lastbil, bus, taxa, personbil, motorcykel eller knallert, og det gælder på både offentlige og private områder.

 • Læs op

Indhold

  For de mange, der har arbejdsplads på farten, betyder det altså, at man skal finde en anden måde at holde varmen på, hvis man bruger bilen som radiator i f.eks. frokostpausen. Har du et fyr, som du varmer dig ved, og holder bilen ikke i tomgang, er du ikke begrænset af reglerne. 

  Ingen regler uden undtagelser 

  Der er en række undtagelser, der bl.a. skal sikre, at man stadig kan laste gods, og at man ikke står til en bøde, fordi man holder i kø i et af de aarhusianske lyskryds.  


  Læs mere på www.aarhus.dk/tomgang. Her kan du også downloade og printe plakater fra kampagnen ”Højst et minuts tomgang”, som netop nu er synlig rundt omkring i byrummet.

  Fakta 

  Det er de enkelte kommunalbestyrelser, som beslutter de lokale regler for tomgang. Der kan derfor være forskel på hvilke regler, der gælder rundt om i landet.  

  Højst 1 minuts tomgang er i Aarhus Kommune vedtaget med det såkaldte tomgangsregulativ, som byrådet behandlede tidligere i år. Det er svært at sige, hvilke miljømæssige konsekvenser en ændring af regulativet har. Med kampagnen ”Højst et minuts tomgang” er målet at få flere til at stoppe motoren, når de holder stille. 

  Holder du i tomgang i mere end 1 minut kan det koste dig en bøde på 1.000 kr. 

  Sidst opdateret: 28. november 2023