Gå til hovedindhold

INCUBA-prisen 2023: Her er årets startup og investor i Region Midtjylland

Kvantestartup’en Kvantify og business angel Claus Hansen modtog torsdag INCUBA-prisen i kategorierne 'Årets Startup' og 'Årets Investor'.

 • Læs op

Indhold

  Torsdag blev INCUBA-prisen uddelt for tredje gang under det årlige investorarrangement Aarhus Investor Summit, der fandt sted på Aarhus Rådhus.

  Prisen har til formål at fremhæve startups og investorer i Region Midtjylland, der skaber markante resultater og i særlig grad bidrager til at skubbe det lokale økosystem fremad.

  Det blev kvantestartup’en Kvantify og business angel Claus Hansen, der løb med hæderen og fremover kan kalde sig ’Årets Startup’ og ’Årets Investor’.

  Årets Startup: Kvantify
  Kvantify er en dansk kvantestartup stiftet i 2022 og grundlagt som en spinout fra Aarhus Universitet. På kun 1½ år er de blevet Nordens førende virksomhed inden for kvanteteknologi og højtydende computerteknologi. De har også sikret sig imponerende finansiering, herunder en vellykket runde med 20 millioner kroner, ledet af EIFO.

  ”Historien om Kvantify, der udspringer af Aarhus Universitet, er imponerende. Kvantify har et potentiale til at blive markedsleder inden for deres felt. Deres teknologi gør det især muligt for finans- og medicinalindustrien at øge konkurrenceevnen markant gennem kvantecomputere. Ved at levere løsninger, der kan forbedre effektiviteten og hastigheden af komplekse beregninger, bidrager Kvantify til at styrke virksomhedernes konkurrenceposition i disse sektorer. Med INCUBA-prisen ønsker vi at hylde innovation med skalerbare ambitioner og derfor er vi glade for at kåre Kvantify som årets startup,” siger jurymedlem Søren Grønbæk Nielsen, Business Development Manager i EIFO og tilføjer:

  ”Kvantify vinder også INCUBA-prisen, fordi de inspirerer andre startups med deres idérigdom og innovationshøjde. Deres forretningspotentiale strækker sig globalt, og de har allerede opnået bemærkelsesværdige resultater på kort tid. Kvantifys unge founders er sande forbilleder for den danske iværksætterscene, og de viser, at vi her i regionen godt kan være stolte af at være centrum for innovation og entreprenørskab.”

  Kvantify deltog i finalen sammen med tre andre startups: Battman Energy, PlanetDairy og SulfiLogger.

  Årets Investor: Claus Hansen
  Life science-investor Claus Hansen er autodidakt serie-entreprenør, bestyrelsesmedlem, godkendt VF Matching Investor og – ikke mindst – vinder af INCUBA-prisen 2023 som årets investor.  Claus tør investere i en kapitaltung life science-branche med høj risiko og han er desuden et velkendt ansigt på Aarhus' startupscene, hvor han aktivt deltager i alle typer af arrangementer og pitch-events for startups.

  ”Claus Hansen er en bemærkelsesværdig investor, der har specialiseret sig i at støtte videnstunge startups inden for sundhedssektoren. Med sin baggrund inden for denne industri bringer han uvurderlig ekspertise og erfaring til bordet. Claus Hansen modtager INCUBA-prisen for sit store arbejde og utrættelige engagement i iværksættermiljøet, hvor han har fundet sin niche og gør en betydelig forskel i de tidlige faser for de startups, han støtter. Claus er en investor, der inspirerer andre med sin viden og erfaring, hans råd og perspektiver bliver værdsat, og når han taler, bliver der lyttet. Det understreger yderligere hans betydning som en fremtrædende investor i iværksættermiljøet sammen med de mange varme indstillinger, vi modtog med Claus’ navn på,” siger jurymedlem Jan Snogdal, partner i DLA Piper.

  Claus Hansen deltog i finalen sammen med Christian Vinther fra Founderment og angel investor Pernille Lynggaard Frandsen.

  For yderligere information:

  • Mai Louise Agerskov, Adm. direktør, INCUBA
   mla@incuba.dk / 4177 0144

  • Helle Kollerup Madsen, Head of Marketing & External Communications, INCUBA
   hkm@incuba.dk / 2192 6798

  Om INCUBA-prisen
  INCUBA-prisen er indstiftet, finansieret og drevet af INCUBA A/S. Den blev uddelt for første gang i 2021 til 'Årets Startup' og 'Årets Investor' i Region Midtjylland. Med prisen følger et rejselegat med en værdi på 35.000 kroner til en studie- og netværksrejse til et af verdens innovationsmekkaer i sensommeren 2024.

  Vinderne er udvalgt af en jury bestående af repræsentanter fra startup-økosystemet i Aarhus og kåres til Aarhus Investor Summit, som arrangeres af INCUBA. Efter en åben indstillingsproces indsnævrede juryen først feltet til en række nominerede og udpegede herefter finalisterne og en vinder i hver kategori.

  Der var i alt indstillet 32 startups og 23 investorer.

  Årets jury bestod af:

  • Jakob Vangsøe Hansen, Danske Bank
  • Lars Louring, Danish Business Angels
  • Benjamin Hoffmann, Potter Clarkson
  • Jan Snogdal, DLA Piper
  • Søren Grønbæk Nielsen, EIFO
  • Soren Boel Pedersen, City of Aarhus
  • Mai Louise Agerskov, INCUBA

  Læs mere om INCUBA-prisenhttps://incuba.dk/acceleration/incuba-prisen/

  Om Incuba a/s

  INCUBA er en forskerpark med mere end 175 dynamiske virksomheder og mere end 1.800 founders, forskere, iværksættere, forretningsudviklere og initiativrige medarbejdere, der arbejder side om side og inspirerer hinanden. Vi skaber stærke forbindelser mellem virksomheder, universitetsmiljøer og det etablerede erhvervsliv og tilbyder topprofessionelle faciliteter i et fagligt velfunderet community.

  Vi fokuserer på vertikalerne IT/tech, cleantech og life science, men huser også teknologitunge virksomheder inden for beslægtede brancher, hvis de er et match for miljøet samt ecosystem partners, der støtter virksomhederne i INCUBA.

  Læs mere på www.incuba.dk.

  Sidst opdateret: 2. november 2023