Gå til hovedindhold

To nye idrætsanlæg i Kongelunden sendt i udbud

Et nyt atletikanlæg i kategorien ”World Athletics Klasse 2” og et Sportens Hus, hvor atleter og talenter kan træne under topprofessionelle forhold, er på vej i Idrætsbyen i Kongelunden.

 • Læs op

Indhold

  Idræt og bevægelse spiller allerede i dag en stor rolle, når borgere og gæster i Aarhus bruger og besøger Kongelunden. Derfor er en moderne og op-dateret idrætsby også et væsentligt tema i den udviklingsplan, der skal danne afsæt for Kongelundens fremtidige udvikling.

  Ud over et nyt fodboldstadion skal der således også opføres et nyt atletikstadion og et nyt Sportens Hus som en udvidelse af den nuværende Djurslands Bank Arena. Der er i alt afsat 170 mio. kr. til de to projekter, der nu er udbudt i en totalentreprisekonkurrence. Udbuddet er delt i to faser; en prækvalifikation og en tilbudsfase med forhandling.

  Fokus på synergi og funktionalitet

  ”Det er ikke hver dag, der bliver bygget et atletikanlæg i Danmark af denne kaliber. Tilsvarende bliver Sportens Hus med bl.a. faciliteter til både top- og eliteatleter, talent- og foreningsidræt inden for en række forskellige idrætsgrene et ganske særligt hus, hvor synergi og et sportsligt inspirerende miljø skal gå hånd i hånd med funktionalitet. Jeg håber, at rigtig mange med de rette kvalifikationer vil ansøge om at blive prækvalificeret”, siger projektdirektør i Kongelunden Hardy Pedersen.

  Sportens Hus skal bl.a. indeholde en træningshal, faciliteter til styrke, cardio og kampsport, administrations- og behandlingslokaler samt akademiboliger. Herudover bliver der et såkaldt ankerpunkt for cykelsport. Det nye atletikanlæg skal kunne bruges til internationale atletikstævner og får bl.a. otte rundbaner og en tribune med 1.500 overdækkede siddepladser.

  Grundig proces går forud

  Som en del af processen er der tilknyttet en brugergruppe med repræsentanter for de primære brugere af atletik og Sportens Hus, som også rummer et Team Danmark Center.
  Til udbudsmaterialet er der således udarbejdet et skitseprojekt, som bl.a. beskriver brugernes ønsker og krav til de funktionelle sammenhænge.

  ”Med udbuddet har vi nået en vigtig milepæl på baggrund af en lang og grundig proces sammen med vores rådgivere og brugere af de nuværende faciliteter, som de nye anlæg skal erstatte. Brugerne har lagt mange kræfter og ambitioner i projektet. Jeg synes, vi er nået frem til et rigtig godt grundlag for at styrke idrætsmiljøet og folkesundheden i Kongelunden,” slutter Hardy Pedersen.

  Ud over pris vil også arkitektur og funktionalitet samt materialer og tekniske løsninger sammen med beskrivelse af proces og organisering for løsning af de komplekse projekter ligge til grund for den endelige udvælgelse af total-entreprenør.

  Yderligere oplysninger: Lotte Pape, kommunikationsansvarlig, Kongelundens Sekretariat, telefon 4185 5074, mail lotpa@aarhus.dk

  Sidst opdateret: 19. oktober 2023