Gå til hovedindhold

Grøn energi-gigant opbygger stort kraftcenter i Aarhus

Den grønne energi-gigant Nature Energy har ambitioner om at opbygge et større kraftcenter i Aarhus med ekspertise inden for grøn omstilling og energiforsyning. Nature Energy har valgt at etablere sig i innovationsmiljøet i Agro Food Park, hvor de første 50 medarbejdere allerede er på vej.

 • Læs op

Indhold

  Nature Energy's CEO, Ole Hvelplund, siger:

  ”Allerede i dag spiller biogas en nøglerolle i den grønne omstilling. Den politiske ambition i Danmark er et 100 procent grønt gasnet i 2030, og den ambition vil vi gerne understøtte. At føre de planer ud i livet, kræver stærke kompetencer og flere kolleger i virksomheden. Derfor opruster vi med et større kraftcenter i Aarhus. Her har vi har adgang til de rette kompetencer, ligesom universitetet og de øvrige uddannelsesinstitutioner bidrager med højt kvalificeret arbejdskraft,” siger Ole Hvelplund.

  Nature Energy udvikler, bygger og driver storskala biogasanlæg efter de nyeste principper og med avanceret teknologi, der sikrer den bedste udnyttelse af affald fra landmændene, industrien og borgerne. 

  Borgmester Jacob Bundsgaard siger:

  ”Jeg glæder mig over, at Nature Energy har valgt at styrke sin tilstedeværelse i Aarhus og gør brug af den videnstunge arbejdskraft, vi har her i Aarhus og Østjylland. Det viser samtidig, at vi i Agro Food Park er lykkedes med at skabe et stærkt innovationsmiljø for landbrug- og fødevarevirksomheder i Europa – og at der er klart fokus på at understøtte den grønne omstilling,”
  siger Jacob Bundsgaard.

  Mere end 100 virksomheder har i dag adresse i Agro Food Park, og 1500 medarbejdere er beskæftiget i innovationsmiljøet.

  Direktør for Agro Food Park, Anne-Marie Hansen, siger:

  ”I Agro Food Park er vi meget glade for, at Nature Energy er blevet en del af vores fællesskab. Nature Energy og hele biogasbranchen viser, at landbrugs- og fødevareerhvervet er mangfoldigt, og hvordan værdikæden hænger sammen, når restprodukterne fra landbruget, fødevarevirksomhederne, forbrugerne mv. bliver genbrugt og skaber ny energi. Det er også et billede på, hvordan virksomhederne i Agro Food Park skaber vækst og innovation, når de arbejder sammen,” siger Anne-Marie Hansen.

  Brug for biogas i den grønne omstilling

  Biogas produceres populært sagt ved at omdanne det, vi ikke vil have, til det vi har brug for. Ved at forvandle madaffald, gylle og andet organisk affald til grøn og CO2-neutral gas, løser virksomheden et affaldsproblem i samfundet, samtidig med at den skaber grøn energi til de mange sektorer, som har brug for biogas i den grønne omstilling.

   

  Nature Energy er en energi-gigant

  Nature Energy er en af verdens største producenter af biogas til gasnettet og kunne i 2019 åbne et af verdens største biogasanlæg til dato. Anlægget, der ligger i Korskro ved Esbjerg, kan behandle over 700.000 ton bioaffald – årligt.

  Biogassen kan føres direkte ud på gasnettet og derigennem sætte skub på udfasningen af den fossile naturgas. Når den CO2-neutrale, grønne gas er på gasnettet, kan den komme ud som både flydende og komprimeret brændstof. Det betyder, at gassen kan bruges til fly, busser og lastbiler. Biogas kan også omstille den energitunge industriproduktion og levere klimavenlig varme til danske huse med gasfyr. Derudover kan den indgå i plastikproduktion, så eksempelvis cykler og kajakker produceres i mere bæredygtige materialer.

  Nature Energy har i dag 13 anlæg i Danmark, et i Holland og et under opførelse i Frankrig. Der er også en række projekter undervejs i USA og Canada. Et af virksomhedens danske anlæg er Bånlev ved Trige nord for Aarhus, som står over for en større udvidelse.

  I 2023 blev Nature Energy solgt til Shell som et 100% ejet datterselskab. Nature Energy har mere end 500 medarbejdere.

   

   

   

   

   

   

  Sidst opdateret: 8. februar 2024