Gå til hovedindhold

Scaleup har fået endnu en millioninvestering til udvikling af kvantecomputere – til medicin

Danske Kvantify har sikret DKK 75 millioner i en seed-runde ledet af Dreamcraft ventures, hvor Lundbeckfonden BioCapital og 2degrees også deltager.

 • Læs op

Indhold

  Danske Kvantify har sikret DKK 75 millioner i en seed-runde ledet af Dreamcraft ventures, hvor Lundbeckfonden BioCapital og 2degrees også deltager.

  Danske Kvantify, en kvantesoftware-startup har annonceret, at de har sikret DKK 75 millioner i en seed-runde.

  Finansieringen styrker Kvantifys arbejde inden for kvantemekanik, der har fokus på applikationer inden for ‘life-science’. Midlerne vil blive brugt til at udvikle kvantealgoritmer der simulerer kemiske processer, så anvendelsesområdet kan udvides på tværs af industrier.

  “På vegne af det grundlæggende team er vi utroligt begejstrede over afslutningen af vores EUR 10 millioner seed-runde, som markerer en betydelig milepæl for Kvantify. Finansieringen validerer ikke kun vores vision om at udnytte kvantecomputing til at revolutionere life science-industrien, men giver os også de nødvendige ressourcer og strategiske partnerskaber til at accelerere vores udvikling og vækst. Med støtte fra nye og eksisterende investorer er vi godt positioneret til fortsat at bringe banebrydende løsninger på markedet,” udtaler Hans Henrik Knudsem CEO hos Kvanity.

  65 ansatte på to år

  Kvantify blev grundlagt i 2022 af Hans Henrik Knudsen, Nikolaj Zinner og Allan Grønlund med visionen om at tilbyde softwareløsninger til at tackle store udfordringer inden for bioteknologi og medicin.

  Virksomheden består i dag af over 65 eksperter inden for kvantemekanik, softwareudvikling, matematik, fysik, kemi-informatik og computerkemi.

  “Med vores investering i Kvantify udvider vi vores fodaftryk og engagement i at styrke det dansk life-science økosystem. Kvantecomputere kan levere nøjagtighed og risikoreduktion i de tidlige faser af lægemiddeludvikling til et niveau, der ikke er muligt med klassiske computere, hvilket muliggør hurtigere markedsføring. Vi er derfor begejstrede for denne mulighed og ser frem til at arbejde med Kvantify-teamet for at forbinde kvantecomputere og lægemiddeludvikling til fremtidig gavn for patienter,” siger Jacob Falck Hansen, Partner hos Lundbeckfonden BioCapital.

  Andre bemærkelsesværdige investorer inkluderer Redstone VC, 2xN og EIFO.

  Sidst opdateret: 8. juli 2024