Gå til hovedindhold

Hurtigvoksende startup bliver en del af Googles accelerator program

Aarhusianske Hakio udbyder en maskinlæringsplatform til at håndtere voksende et affaldsproblem i modeindustrien. Nu skal Google hjælpe med at skalere.

 • Læs op

Indhold

  SaaS-virksomheden Hakio rejste 30 millioner kroner til vækst tilbage i februar, og har derfor fokus på at skalere. Ved at blive en del af Googles startup program, får de nu mulighed for yderligere at accelerere væksten, når de får adgang til en robust infrastruktur gennem Google Cloud.

  Det nye partnerskab skal sætte yderligere fart på, at gøre kunstig intelligens til en integreret del af forsyningskæde prognoser. Det skal gøre det muligt for modebrands og detailhandlere at træffe datadrevne beslutninger, så de kan have de rigtige mængder på lager på de rigtige tidspunkter. 

  Malthe Bjerg Vittrup, medstifter og CEO i Hakio, har tidligere forklaret hvad integrationen af maskinlæring i forsyningskæde prognoserne kan gøre for virksomhederne:

  “Ved at fjerne bias, når man opretter en basisprognose, og efterfølgende inkludere ekspertviden i en elegant og brugervenlig platform, kan modebrands øge planlægningsnøjagtigheden og reducere driftsomkostninger og arbejdskapital. Det betyder, at virksomhederne kan frigøre midler, som de kan bruge andre steder.”

  Iværksættere er vigtige for Tech-giganterne

  Startups som Hakio giver Google og andre store tech-virksomheder adgang til nye idéer og innovation. Omvendt sidder Google tungt på markedet og har alle de nødvendige ressourcer til projekter, der udfordrer status quo.

  Derfor ser man også mange af de store spillere til events i økosystemet: 

  “Googles’ DNA er at være innovative, og derfor er startups altafgørende for os. Vores deltagelse i TechBBQ er med til at skabe en bevidsthed hos de helt unge startups om, at muligheden for at samarbejde med Google eksisterer,” fortæller Christel Nielsen, VC Business Development and Startup Program Manager hos Google  til Dansk Industri.

  Sidst opdateret: 28. maj 2024