Gå til hovedindhold

Dansk bæredygtig krabbe-startup sikrer investering fra stor hollandsk investor

En ny spiller på markedet for bæredygtigt dyrefoder har set dagens lys. Decameal fra Aarhus har fået en investering af den hollandske accelerator Rockstart. 

 • Læs op

Indhold

  AU Foto: Kristoffer Jakobsen

  Biologerne Happylan Natkunarajah og Leander Hessner fra Aarhus, har ekspertise inden for økologi af vandrelaterede økosystemer, men nu prøver de også kræfter med den kommercielle verden.

  Decameal laver proteinrigt dyrefoder, der produceres udelukkende af den almindelige strandkrabbe. Det har et råproteinindhold på op til 70% og den rette sammensætning af værdifulde aminosyrer, hvorfor det ideelt kan bruges til en bred vifte af foderanvendelser på tværs af sektoren.

  Udover det høje proteinindhold udvindes der også værdifulde biprodukter som skallerne fra krabbens skal, der kan anvendes inden for foder-, medicinsk- eller skønhedsindustrien.

  “Medstifterne Leander og Happylan har taget en kompleks proces til udvinding af protein baseret på et universitetsprojekt og omsat den til en håndgribelig pilotfacilitet på et stramt budget, og de registrerer allerede positive økologiske virkninger for vores have. Teamet har tiltrukket stærke partnere, investorer og leverandører på meget kort tid, og vi glæder os til at se deres planer blive til virkelighed,” siger Mark Durno, Administrerende Partner i Rockstart AgriFood.

  Projektet havde sin begyndelse i 2020 under kurset “Bio-entrepreneurship” på Aarhus Universitet,  hvorefter de afsluttede deres kandidatuddannelser i 2021 og har arbejdet benhårdt på Decameal lige siden.

  Den ihærdige indsats har båret frugt med støtte fra Innovationsfonden, Fonden for Entreprenørskab samt Food & Bio Cluster Denmark, hvilket har muliggjort virksomhedens vækst og udvikling, og sidst en investering af den hollandske accelerator Rockstart.

  “Gennem acceleratorprogrammet håber vi at lære værdifulde lektioner specifikt inden for fundraising. Som et stifterteam bestående af to biologer er al ‘forretningsrelateret’ viden ekstremt værdifuld for os. I vores første måned med Rockstart har vi lært dem at kende som meget professionelle og erfarne, men også meget interesserede i os som stiftere på et personligt niveau,” fortæller Happylan.

  Med dedikationen til en grøn og bæredygtig fremtid, og den seneste investering fra Rockstart, tegner der sig et billede af, at Decameal er en af fremtidens aktører på fødevaremarkedet.

  Artiklen indgår i en række af artikler fra Grow Aarhus sektionen, som er skabt i partnerskabet mellem TechSavvy Media og Tech City Aarhus, som Aarhus Kommune indgår i. Formålet med artiklerne er at skabe endnu mere synlighed om det aarhusianske tech-miljø og innovationsøkosystem.

  Sidst opdateret: 11. marts 2024