Gå til hovedindhold

International gigant vælger Aarhus i stor grøn satsning

Den internationale koncern Johnson Controls har valgt Aarhus i en ny stor grøn satsning, som skaber over 100 nye arbejdspladser i Aarhus.  

  • Læs op

Indhold

    Den internationale koncern Johnson Controls arbejder med løsninger til fremtidens bæredygtige bygninger og varmeforsyning og kunne i går annoncere en betydelig investering, som vil skabe over nye 100 arbejdspladser på fabrikken og kompetencecentret i Aarhus. Investeringen er særligt inden for varmepumper, som skal understøtte deres kunder i den grønne omstilling.  

    Johnson Controls Vice President og bestyrelsesformand i Johnson Controls Denmark Benthe Klokkerholm siger: 

    ”Allerede i dag spiller varmepumper en vigtig rolle i den grønne omstilling. Vi forventer, at det vil blive styrket i de kommende år efterhånden som flere og flere virksomheder og byer går fra fossil til grøn opvarmning og køling. Det kræver flere kolleger og kompetencer at føre det ud i livet. I Aarhus er der via uddannelsesinstitutioner og universitetet adgang til kvalificeret arbejdskraft og de rette kompetencer. Derfor er vi glade for at kunne annoncere, at valget er faldet på Aarhus til denne investering og de mange nye arbejdspladser.” 

    Og fortsætter: 

    ”Vi er begejstrede for at annoncere denne vigtige milepæl, som forstærker vores forpligtelse til en bæredygtig fremtid, samtidig med at vi skaber vækst og nye arbejdspladser i Aarhus. Varmepumper er en kritisk teknologi for omstillingen af energi til en bæredygtig fremtid. Investeringen i Aarhus giver os mulighed for at fremme vores teknologiske lederskab på vigtige markeder såsom fjernvarme og -køling, datacentre, fødevarer og life science. Her ønsker vi at støtte vores kunder, når de skal investere i deres grønne omstilling." 

    Investeringsplanerne fra Johnsons Controls vil gøre det muligt for virksomheden at producere og teste større varmepumper, og den større kapacitet skal imødekomme den stigende efterspørgsel fra kunder over hele verden. 

    Borgmester Jacob Bundsgaard glæder sig både over de nye arbejdspladser i Aarhus og det bidrag til den grønne omstilling, som den nye udvidelse kommer til at give: 

    ”Jeg glæder mig over, at Johnson Controls har valgt at cementere sin tilstedeværelse og etablere mange nye arbejdspladser i Aarhus. En international koncern som Johnson Controls, der har fabrikker over hele verden kunne jo placere sig mange steder. Det viser, at vi i Aarhus har fremtidens arbejdskraft, der kan understøtte den grønne omstilling, som den nye produktion kommer til at give et solidt bidrag til rundt om i verden.”
     

    Aarhus skal være CO2-neutral i 2030, og i foråret vedtog Aarhus Kommune et klimaforlig, der blandt andet fokuserer på omstilling af energisystemet, grøn mobilitet og CO2-fangst som store fokusområder for at nå målet. Erhvervsplanen for Aarhus ”Partnerskaber for bæredygtig vækst” skal desuden skabe rammer for, at virksomheder i Aarhus kan udvikle fremtidens løsninger og kompetencer til den grønne omstilling. 

    ”Når en international koncern som Johnson Controls vælger at investere og skabe endnu flere arbejdspladser i Aarhus, viser det, at vi er lykkedes med at udvikle nogle af de uddannelses- og kompetence-miljøer, der er behov for til den grønne omstilling. Den indsats kommer vi kun til at forstærke”, fortsætter borgmester Jacob Bundsgaard. 

    Satsning kræver endnu mere samarbejde 

    Managing Director og HR-direktør Lene Overgaard Andersen ser, at der bliver behov for endnu mere samarbejde i fremtiden: 

    ”Vi får brug for over 100 nye kolleger, og derfor glæder vi os til at samarbejde endnu mere med byens uddannelsesinstitutioner og Aarhus Kommune i den rekrutteringsproces. I Aarhus har vi en stolt historie og tradition, som går helt tilbage til 1897. Her udviklede Thomas Sabroe den første kompressorproduktion, som har udviklet sig til et globalt brand inden for bæredygtige varme- og køle-løsninger. Derfor vil vi også gerne benytte lejligheden til at takke alle medarbejdere, kunder, leverandører og samarbejdspartnere som kommune og uddannelsesinstitutioner for, at denne udvidelse er mulig. Vores nye grønne satsning kræver endnu mere samarbejde – og det glæder vi os til.” 

    Fabrikken og kompetencecentret i Aarhus blev en del af Johnson Controls tilbage i 2005. 

    Læs mere om Johnson Controls 

    Sabroe 

     

    Sidst opdateret: 30. september 2024