Ønsker du at holde dig opdateret på erhvervs-orienterede nyheder i Aarhus-området? Så kan du her tilmelde dig Aarhus Kommune Erhvervs månedlige nyhedsbrev.

2023

Maj

Marts

22 mar

Food Festival åbner for tilmeldinger til årets program

Food Festival 1.-3. september 2023 er Danmarks største madevent med knap 30.000 gæster. Festiva-len, der foregår på Tangkrogen i Aarhus, byder på tre dage med madoplevelser, smagsprøver, work-shops og stande. Nu kan fødevarevirksomheder, producenter, madhåndværkere og organisationer tilmelde sig årets program. Der er flere muligheder for at deltage, og fristen er 1. juni 2023. Læs mere om, hvordan I tager del i Food Festival her.

Februar

Januar

09 jan

Kom og vær med til workshop om fremtidens tunge transport og citylogistik i Aarhus

Du vil høre nærmere om processen for Aarhus Kommunes strategi for omstilling af tung transport og citylogistik, der forventes vedtaget i slutningen af 2023. I den forbindelse er vi meget interesserede i branchens input, ligesom vi rigtig gerne vil udforske mulighederne for at indgå pilotforsøg/prøvehandlinger, specielt ift. citylogistik. Du vil også høre om Klimaalliancen Aarhus, som har en arbejdsgruppe vedørende Klimaneutral Logistik.

2022

December 2022

November 2022

16 nov

17 virksomheder er sammen om at tiltrække de bedste it-folk til Aarhus

For nylig kunne Destination AARhus melde om et rekordstort antal job slået op på organisationens jobsite: I alt 233 stillinger kunne softwareudviklere og it-ingeniører tjekke ud, alle højest en times kørsel fra Aarhus. Jobsitet samler opslagene fra de 17 medlemsvirksomheder, der trods konkurrencen om arbejdskraften, er gået sammen om at tiltrække it-specialister til området i og omkring Aarhus.

Oktober 2022

10 okt

H.K.H. Kronprinsessen tog det første spadestik til stor udvidelse af Aarhus International School

En attraktiv IB-certificeret international skole er en afgørende forudsætning for at fastholde og tiltrække internationale virksomheder, arbejdspladser og medarbejdere til Aarhus. Og i mandags, den 10. oktober 2022, tog H.K.H. Kronprinsessen det første spadestik til en stor udvidelse af Aarhus International School. Skolen udvider med i alt 6000m2, og vil fremover kunne huse 600 elever i alderen 3-16 år. Bag projektet står et samlet erhvervsliv, fonde og Aarhus Kommune.

September 2022

23 sep

Budgetforlig 2023: Fokus på de mest sårbare i en krisetid

30 ud af 31 medlemmer af Aarhus Byråd har indgået forlig om næste års budget. I skyggen af krig, rekordhøj inflation og stramme budgetter har partierne fokuseret på behovet for at holde hånden under de mest udsatte og sårbare grupper, voksne med handicap og børn med vanskeligheder og i mistrivsel. Samlet får de tre områder et løft på 200 mio. kr. årligt. Samtidig har forligspartierne valgt at omprioritere gennem en sparerunde senere på året.
01 sep

Vandteknologi - nye muligheder for iværksættere, virksomheder og studerende i The Spring i Aarhus

En ny pilot-inkubator for iværksættere, et What if LAB for virksomheder og studerende, der sammen vil udvikle radikalt nye løsninger på de globale udfordringer, der findes inden for vand, og et fysisk mødested for aktørerne i vandsektoren. Det er nogle af de initiativer, som INCUBA A/S, CLEAN, Water Valley Denmark og Aarhus Kommune har sat i gang, som led i udviklingen af The Spring, et nyt dansk innovationsdistrikt for vandteknologi i Aarhus.

August 2022

Juni 2022

Maj 2022

03 maj

Aarhus' playmaker bygger bro mellem skoler og erhvervsliv

Flere aarhusianske unge skal vælge en erhvervsuddannelse, da behovet for faglærte ikke bliver mindre i fremtiden - tværtimod. Virksomheder efterspørger i højere grad faglærte, særligt for at komme i mål med digitalisering og grøn omstilling. Erhvervsplaymaker Christina Højlund arbejder for at skabe endnu bedre muligheder for samarbejde mellem Aarhus’ folkeskoler og lokale virksomheder og ungdomsuddannelser.

April 2022

Marts 2022

17 mar

Flere aarhusianske virksomheder melder klar til at hjælpe ukrainske flygtninge

Jobcenter Aarhus har sat gang i arbejdet med at etablere jobmuligheder for ukrainske flygtninge i Aarhus. Jobformidlingen vil matche jobsøgende ukrainere med aarhusianske virksomheder og på denne måde være en indgang til det lokale arbejdsmarked for ukrainske flygtninge, der kommer til at bo i Aarhus. Og selvom arbejdet kun lige er begyndt, har reaktionen blandt virksomhederne allerede vist sig overvældende positiv.
03 mar

Bliv klogere på udbudsprocessen fra en leverandørvinkel

Torsdag d. 28. april afholder Erhverv Aarhus og Aarhus Kommune ”Bliv klogere på udbudsprocessen fra en leverandørvinkel”. Arrangementet er et led i det 4-årige partnerskab, hvor Erhverv Aarhus er centrum for et styrket samarbejde mellem erhvervslivet og Indkøb og Udbud i Aarhus Kommune. Formålet er at bygge bro så byens brede erhvervsliv og Indkøb og Udbud kommer tættere på hinanden ved øget fokus på dialog og videndeling.

Februar 2022

Januar 2022

2021

November